<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36454" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Цветанов иск...

Все още не е ясно кой е писал в тефтера на Десислава Иванчева (видео)

09 Април 2019
0 2165

Делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, върви към своя финал, съобщава Dir.bg.  Без категорична яснота остава въпросът кой е писал в тефтерчето на Иванчева – основно доказателство на обвинението, според което в него тя е записвала суми, които искала като подкуп. Самата тя отрича това.

 

Тримата бяха арестувани по обвинения за подкуп, който искали от бизнесмена Александър Ваклин, за да придвижат документите му за строеж.

 

"ХВАНАХА" КМЕТИЦАТА НА "МЛАДОСТ" ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА С ПОДКУП ОТ 70 000 ЕВРО (ВИДЕО)

 

Днес отстранената кметица на столичния квартал "Младост" даде обяснения и разказа за движението по преписката на строителния предприемач. Десислава Иванчева говори пред съда 45 минути. Тя обясни как през юли 2016 г., прибирайки се от работа, е видяла оградена площ, близо до дома си, която е трябвало да се строи. Тогава започнали протестите на жителите на района и нейният път към кметското място. Тя беше избрана за кметица през ноември 2016 г. 

 

ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА В СЪДЕБНАТА ЗАЛА: НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

 

С Александър Ваклин се е видяла само веднъж, при това в присъствието на представители на администрацията. Имала и една среща с неговата съпруга Полина Ваклин, след като се установило, че те не са изпълнили своя ангажимент по озеленяване на района, в който е техният обект.

 

На въпрос на адвоката й Димитър Марковски дали е пипала парите, намерени в автомобила й, тя отговори, че никога не е пипала нещо, за което не е знаела, че го има. Според прокуратурата при задържането на кметицата в автомобила й са намерени 56 000 евро белязани банкноти.

 

AДВОКАТ МАРКОВСКИ: KИЛИЯТА НА ИВАНЧЕВА Е ИЗМЪЧВАНЕ И ОБИДА, ЩЕ ИСКАМЕ ОТВОД ПО ДЕЛОТО

 

"Живея в 46 квадратен апартамент благодарение на родителите ми. Изключително скромен. Не съм взимала дори боя от даренията, за да си боядисам тавана", каза Иванчева.

 

Името на фирма "Артекс", около която се разшумя по Апартаментгейт, също излезе и по делото срещу Иванчева. От обясненията й стана ясно, че тя била първата фирма, която е подала жалба срещу нея. От думите на бившата кметица се разбра, че жалбата е била подадена в 7-мо РУ на МВР.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции