<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32490" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С общи усилия...

Директорът на общежитията на СУ отговаря за хаоса около тях

24 Октомври 2018
0 9149

Продължаваме темата за хаоса при записване и мизерията при настаняване в студентските общежития към Софийския университет. 

 

 

 

Преди дни ви разказахме за ужасното състояние на студентските общежития на Софийски университет. Въпреки че милиони бяха отделени за ремонт на общежитията, година, след като парите са отпуснати, стаите продължават да бъдат в окаяно състояние.

 

 

Освен това, студентите трябва да чакат на километрична опашка, за да се сдобият с така желаното общежитие. Пред камерата ни студентка разказа, че Софийският университет "Св. Климент Охридски" страда от недостиг на жилища за учащите. Поради тази причина администрацията на учебното заведение ги разпределя в общежитията на други университети.

 

 

Младото момиче сподели, че е настанена в сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия с още две момичета в стая. За нея, обаче, няма легло. В крайна сметка, тя получава части, които трябва сама да сглоби.

 

 

С нас се свърза и друг студент, разпределен в жилище, което е на практика невъзможно за обитаване. Бивш член на Академичния съвет към СУ пък ни разказа интересни неща около проблемите с общежитията. Проблемът тръгвал от смяната на ръководството. Новият директор Росен Костов заема още една длъжност – директор на Творческия дом на СУ в Китен. Той е назначен без конкурс.

 

 

Сега Ева Веселинова се срещна именно с директора на поделение "Социално-битово обслужване" Росен Костов.

 

 

Как директорът ще обясни потресаващите условия, в които студентите трябва да живеят? Защо всяка есен настъпва такъв хаос около настаняването? Той се опита да отговори на тези въпроси, като същевременно обеща бърза промяна в положителна посока – без повече опашки за записване и без повече негодни за живеене общежития.

 

 

Предстои да разберем ще бъде ли изпълнено това обещение. Първия репортаж по темата вижте тук.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции