<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32338" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мизерия и рем...

Брокерски схеми до безкрай

16 Октомври 2018
0 12317

Скъпи приятели, оказа се, че има още потърпевши от минимия брокер Петър Георгиев. С нас се свързаха хора, които твърдят, че са му платили за наем на апартамент в столичния кв. „Гоце Делчев”, но така и не са успели да влязат в него. Жилището се оказва доста доходоносно – брокерът го предлага на различни наематели, които плащат. Винаги обаче се оказва, че в апартамента живее някой, който ще се изнесе в близките две седмици. След настъпване на този срок, посредникът изчезва, а с него и парите на кандидат-наемателите.

 

Сред заблудените е и мъж, който търсел по-удобна квартира за тежко болния си баща. „Наложи се да му сменя квартирата с по-лесно достъпна, защото сега започва много тежко лечение. Предплатих апартамента, дадох му един наем, един депозит и 50% за агенцията”, разказа той. Схемата е позната – апартаментът трябва да се освободи от сегашния наемател.

 

„Уговорихме си среща в ж.к. „Гоце Делчев”, срещнахме се на място. За да сключим договор, трябваше да му предплатя наем, депозит и 200 лв. комисионна, което прави общо 1000 лв. Сключихме договора с уговорката, че до две седмици ще се изнесе сегашната наемателка. Две седмици по-късно телефоните му вече бяха изключени”, обясни друга пострадала от схемата.

 

Трети заблуден пък разказа как е отишъл на оглед във въпросния апартамент и заварил момиче, което живеело там. След това от съседи разбрал, че това е приятелката на брокера.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции