<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32278" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Невена Бозук...

След репортаж за Коиловци: Вътрешният министър обеща повече полиция по селата

12 Октомври 2018
0 5393

Скъпи приятели, разказахме ви за плевенското село Коиловци, където се краде масово, но престъпленията не се разкриват, а разследванията се спират, защото МВР не може да открие извършителите. От плевенската полиция направиха среща с жителите на Коиловци и обещаха да се задействат, но единствената мярка, която посочиха е, че ще…докладват.

 

Дани Йорданов се срещна с вътрешния минситър Младен Маринов, за да го попита какви мерки ще вземат подчинените му, за да се справят със ситуацията не само в Коиловци, но във всички малки населени места, тъй като проблемът е повсеместен. В близкото село Мечка например от години също се извършват много кражби. Маринов обясни, че е запознат със ситуацията, но според данните на МВР битовата престъпност като цяло намалява. Конкретно за Коиловци статистиката сочи, че през 2008 г. са били регистрирани 60 престъпления, а от началото на тази година са 18. Причина за намалението обаче може да е и отчаянието на хората, които вече не подават жалби, защото не вярват, че крадецът ще бъде намерен.

 

"Ако не става с двама полицаи, ще стане с десет полицаи. Но законът, смятам, че трябва да бъде наложен. С наличния ресурс, с по-добра организация, с обучение на състава, ще направя всичко възможно осезаемо да има повече полиция в тези населени места", заяви Маринов. Той допълни, че на Коиловци ще бъде обърнато специално внимание. "Направил съм го вече. Мога да ви кажа, че директорът на областна дирекция-Плевен е наистина млад и енергичен човек, който действа незабавно при такива сигнали", каза вътрешният министър.

 

Както всяко обещание, дадено пред нашата камера, ще следим стриктно дали и това ще бъде изпълнено. Хората от Коиловци са изморени от писма и ообещания, искат конкретни действия. И не само те.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции