<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=66708" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Русия се пи...

Европа отваря границите си от днес

15 Юни 2020
0 2601

От 15 юни европейските страни облекчават някои ограничителни мерки по границите, наложени заради коронавируса, пише Ройтерс.

Шенген

В Шенгенската зона, обхващаща 22 страни от Европейския съюз плюс Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария, минаването през границите вече става без проверки.

Европа отваря границите си от днес
REUTERS/Nacho Doce

От Исландия до Гърция много ограничения за посетители от ЕС и Шенген ще бъдат облекчени от днес, но това все пак не означава, че 420-те милиона жители на Шенгенската зона ще се върнат към безпрепятствено пътуване.

Какво правят по време на изолация хората, които обичат да пътуват по света? (видео)

Испания

Испания например няма да допуска чуждестранни туристи преди 21 юни, с изключения за някои испански острови. На други места правото за пътуване ще зависи от това къде живее човек и накъде отива.

Гърция

Гърция ще налага карантини на хората, пристигащи от редица летища в осем страни от ЕС.

Чехия

Чехия има система, която забранява достъпа на туристи от обозначени като “оранжеви” или “червени” държави като Португалия и Швеция.

Дания

Дания ще допуска туристи от Исландия, Германия и Норвегия, но не и Швеция, при условие че те си резервират престой за поне шест нощувки.

Великобритания

Наложената от Великобритания задължителна двуседмична карантина за посетители означава, че британците ще се сблъскат със същите ограничения във Франция.

Европа отваря границите си от днес

Германия

От днес Германия също така спира да извършва гранични проверки, въпреки че те вече бяха отменени на много пропускателни пунктове. Все пак за германците остават в сила предупрежденията за пътуване до четири страни от ЕС и Шенгенската зона – Испания, Финландия, Норвегия и Швеция.

Много други европейски страни също променят политиката си от днес.

Австрия

След като отвори границите си за повечето свои съседи през първата седмица на юни, Австрия спира карантините и тестовете за коронавируса по отношение на други държави от ЕС и нечленуващи в общността северни страни.

Швейцария

Швейцария отменя ограниченията за влизане за всички страни от ЕС и Великобритания, а също за Лихтенщайн, Норвегия и Исландия.

Източник: Ройтерс

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции