<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=40378" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето защо се у...

Заподозряха две китайски спринтьорки, че са мъже (видео и снимки)

03 Септември 2019
0 5786

Скандал разтърси китайския шампионат по лека атлетика след като спортистките Ляо Менсюе и Тун Цзенхуан бяха заподозрени, че са от мъжки пол, съобщи "People's Daily China"  на страницата си във Фейсбук.

 

 

""

 

 

В Дацин лекоатлетките победиха на 400 метра с преднина 2 секунди пред следващите състезателки, а преди месец също уверено доминираха на щафетата 4х400 метра.

 

Китайски запалянковци обаче поставиха под съмнение в социалните мрежи половата принадлежност на Ляо и Тун, като обърнаха внимание не само на тяхната въшност, но и на гласовете им. Появиха се две теории за техните необичайни физически данни – или са приемали хормонални препарати, или имат генетична интерсексуалност.

 

 

""

 

 

Китайската федерация излезе с официално съобщение, че двете бегачки наистина са жени. Но не бе съобщено за някакви тестове или за начина, по който е удостоверена тяхната полова принадлежност.

 

Това не е първият подобен скандал в света на леката атлетика. Преди години двукратната олимпийска шампионка в бягането на 800 м. южноафриканката Кастер Семеня бе отстранена от състезания по такива подозрения. След дълги спорове спортистката бе призната за жена, но с ненормално високо равнище на тестостерон.

 

 

Източник: "People's Daily China"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции