<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=45960" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж извади бе...

Зооактивисти протестират срещу експлоатирането на живи елени за Коледните празници (видео и снимки)

16 Декември 2019
0 1441

Активисти от организацията PETA протестираха в Брисбейн, Австралия срещу използването на живи елени за коледните празници, съобщава Daily Mail.

 

 

ЕЛЕНИ В НЕРАВЕН СБЛЪСЪК СЪС СТАТУИ НА ЕЛЕНИ (ВИДЕО)

 

 

Брисбейн е редовен домакин на коледни тържества, включващи живи елени, но тази седмица шоуто бе особено зрелищно със завръщането на впряга на дядо Коледа на Reddacliff Place.

 

 

""

 

 

Докато семействата се стичаха към събитието обаче, гневни активисти обсадиха търговския комплекс с възгласи против експлоатацията на животните.

 

 

ЛЮБИМИ НА ТУРИСТИТЕ В ЯПОНИЯ ЕЛЕНИ УМИРАТ СЛЕД ПРЕЯЖДАНЕ С БОКЛУЦИ

 

 

„Коледните ни празници биха били също толкова вълнуващи и без двойка елени”, казаха те. Някои от протестиращите носеха шапки на Дядо Коледа и лозунги с думите: „ Животните не са оттук” и „Животните не ни принадлежат”.

 

 

""

 

 

Посетители на базара бяха забелязани да преминават небрежно покрай протестиращите, докато те скандират. Протестът се случва скоро след като организацията успешно възпрепятства използването на елени в градския коледен парад тази година. Но групата за защита на правата на животните все още настоява общинският съвет в Брисбейн да отмени плановете си за включване на живи животни във всичките си коледни мероприятия.

 

 

„Животните са чувстващи, разумни същества, не вещи и предмети и не са предназначени да страдат за наше развлечение”, допълват още от организацията.

 

 

ВМЕСТО ЕЛЕНИ, РОБОТИ ТЕГЛЯТ ШЕЙНАТА НА ДЯДО КОЛЕДА (ВИДЕО)

 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции