<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58620" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Идрис Елба сподели, че астмата му го поставя под висок риск, след като се разбра, че е с Covid-19

18 Март 2020
0 631

Идрис Елба обясни, че астмата му го поставя в категорията на хората, които са „най-застрашени“ от коронавируса, дни след като разкри, че е тестван позитивно.

По-рано тази седмица Елба пусна видео, в което обяви, че е положително тестван за коронавирус, като вчера вечерта актьорът реши да предостави допълнителна информация относно своето състояние, посредством няколко видеоклипа в платформата за стрийминг на живо – “Periscope”.

В едно от видеата Елба заяви, че има основателна причина да се притеснява от коронавируса, поради дихателните си проблеми.

„Имам астма и затова се вписвам в категорията на най-застрашените. Имам проблеми с дишането и съм бил с астма през целия си живот, така че новините, че съм заразен с коронавирус определено не ме направиха щастлив”, сподели Елба.

Въпреки това, той все още не е изпитвал трудности що се отнася до астмата му.

АКТЬОРЪТ ИДРИС ЕЛБА СЪОБЩИ, ЧЕ Е БОЛЕН ОТ COVID-19

„Изненадващо е, че дори астмата ми е наред… не чувствам никакви затруднения в дишането си или болка в белите дробове. Имам малко хрема, но не мисля, че това е нещо притеснително. Не съм кашлял твърде много и като цяло цяло се чувствам добре”, добави той.

Идрис Елба сподели, че астмата му го поставя под висок риск, след като се разбра, че е с Covid-19

Актьорът отговори и на въпроса защо се е подложил на тест за коронавирус, въпреки че не е проявявал никакви симптоми.

Той обясни, че е трябвало да започне снимките на нов филм и тъй като е щял да бъде заобиколен от големи групи хора, решил да направи теста, след като научил, че човек, с когото е бил в близък контакт, е тестван положително за вируса.

„Честният отговор е, че работата ми ме накара да се тествам веднага. Трябваше да се тествам така или иначе, защото в противен случай това означаваше да изложа много хора на риск. Моята гледна точка е, че това беше най-доброто решение”, каза 47-годишният актьор.

Той добави, че се надява хората да могат да бъдат тествани бързо, тъй като смята, че ранните диагнози ще помогнат за по-бързото овладяване на вируса и предотвратяване на повече смъртни случаи.

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции