<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=37586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Изхвърлиха Банкси от площад във Венеция заради нелегална продажба на изкуството му (видео)

23 Май 2019
0 2084

Миналата седмица, когато започна Биеналето във Венеция, арт средите бяха завладяни от превъзбуда, след като се появиха съобщения, че Банкси може и да е пристигнал в града, оставяйки след себе си рисунка на дете-имигрант в спасителна жилетка, пише сайтът artnet.com.

 

НОВА ТВОРБА НА БАНКСИ ПИТА НА КАКВО СЕ РАДВАМЕ – СНЯГ ИЛИ МРЪСЕН ВЪЗДУХ? (ВИДЕО)

 

Но изглежда всички пропуснаха гората, взирайки се в дърветата.

 

 

Тази сутрин тайнственият уличен артист пусна видео в Инстаграм на непознат господин, който властите гонят от площада Сан Марко във Венеция, заради продажба на произведения на изкуството без разрешително. Постът е придружен с коментар в типичния за Банкси стил: "Излагам своя щанд на Биеналето във Венеция. Въпреки че е най-дългото и престижно събитие в света, по някаква причина така и никога не ме поканиха."

 

 

""

 

 

Видеото започва с музика на акордеон и показва мъжът, който подрежда щандове и платна в сърцето на Венеция. Платната, разположени едно до друго, образуват един общ пъзел, разкриващ по-голям образ на бял круизен кораб, плуващ из каналите на Венеция, а отстрани има табелка, описваща произведението – "Венеция в масло" (типичната за Банкси двусмислица в заглавието, което означава едновременно, че картината възпроизвежда Венеция с маслени бои, но също и, че Венеция е замърсена с петрол – б.ред.)

 

Повечето хора, заснети на клипа изглеждат искрено заинтригувани от платната, с изключение на италианската полиция, която казва на мъжа, че се налага да напусне, освен ако няма разрешително. Той си събира обратно нещата, а видеото завършва със звука на свирката на голям кораб, преминаващ на заден план.

 

Това е поредната провокация на Банкси, след като наскоро негова картина беше разрязана от вградено устройство в рамката ѝ, в момента, в който беше продадена за доста висока цена на официален търг.

 

КАРТИНА НА БАНКСИ ИЗНЕНАДВАЩО СЕ САМОУНИЩОЖИ ПО ВРЕМЕ НА ТЪРГ (ВИДЕО)

 

 

Източник: artnet.com

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции