<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=66533" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лекарка с кор...

Индийски свещеник, който “лекувал” Covid-19 с екзорсизъм, почина от коронавируса

12 Юни 2020
0 1510

Свещеник от Индия, който твърдял, че може да извършва екзорсизъм срещу Covid-19, само като целува ръцете на хората, е починал от вируса. Освен това е заразил 20 свои последователи, пише Daily Mail.

Мъжът от Мадхя Прадеш казвал, че след като целуне ръцете на своите вярващи, е способен да избави живота им от проблеми. Той също така твърдял, че „лечението“ му с целувка е работило и върху пациенти с коронавирус, въпреки че вирусът се разпространява именно чрез секрети от уста и нос.

Местните здравни власти съобщиха, че мъжът е дал положителна проба за коронавирус на 3 юни и е починал само ден по-късно. Те започнали да проследяват хората, които са били в контакт с него. Оказало се, че са заразени 20 души, 7 от които са членове на семейството му.

Здравните власти предупредиха хората да не вярват на такива опасни твърдения, съобщава Times of India, на фона на вълна от нови инфекции. Компетентните органи дори установиха още 29 души, участващи в подобни „екзорсизми“. Всички те са поставени под карантина.

Болниците остават пълни с пациенти с Covid-19 в най-тежко засегнатите градове – Мумбай, Ню Делхи и Ченай. Прогнозите сочат, че инфекцията няма да достигне пика си преди края на следващия месец.

Индийски свещеник, който &#8220;лекувал&#8221; Covid-19 с екзорсизъм, почина от коронавируса

Междувременно правителството разреши отварянето на ресторанти, търговски центрове и места за поклонение в по-голямата част от Индия след карантина повече от два месеца. Хотелите и училищата остават затворени.

Досега в страната са регистрирани 298 283 случая на коронавирус и 8498 смъртни случая. Смята се, че действителните числа на инфекцията са по-високи поради ограничения брой тестове.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции