<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36473" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Камен Донев: Аз мога толкова, а вие?

09 Април 2019
0 336

Отвореното писмо на Камен Донев "Неприятели мои", което той публикува преди две седмици, предизвика остри реакции и накара много хора да настръхнат и да се припознаят в думите му. Актьорът публикува гневен коментар срещу критиците, които не харесват творчеството му и последния му филм – "Уют", който в момента върви по кината.

 

Днес в позиция, озаглавена "Моите думи" и публикувана отново в сайта InterView.to актьорът и режисьор се обръща към своите "приятели, почитатели и съмишленици" с изричното уточнение, че възмущението му не е било насочено към тях.

 

Публикуваме го без редакция:

 

"МОИТЕ ДУМИ"

 

"Скъпи мои приятели, почитатели, съмишленици! Скъпа моя публика! Отвореното писмо, което тъй пламенно въздигна страстите и вълненията в обществото не се отнася до вас. И то неслучайно е озаглавено НЕПРИЯТЕЛИ МОИ.

 

И надявам се повече обърквания в тая посока да няма…

 

Тъй като наистина объркването в нашата мила татковина все повече се задълбочава, ще се опитам да раздухам тия душевни мъгли, та да стане малко по-слънчево и топличко в сърцата. А сега на въпроса ЗА КОГО СЕ ОТНАСЯ отвореното писмо.

 

Написах всички мои думи не с обида, детинско сърдене, яд или гняв. Не. Написах ги с възмущение, но и с надежда. Възмущение от многото случаи през годините на творческия ми път, когато научавах, усещах и чувах завистта. За страстта на човека да омаловажи, оплюе, заклейми, да принизи, охули и пренебрегне. Възмущавах се от непонятната за мен необходимост НЕЩО ДА СЕ КАЖЕ НА ВСЯКА ЦЕНА И НА ВЪПРЕКИ.

 

На сцената съм от почти 30 години и през цялото време слушах и гледах внимателно КОЙ КАКВО КАЗВА, НО И КОЙ КАКВО ПРАВИ. Учех се и стремях да бъда от тези, които ПРАВЯТ и съм негодувал към онези, които само говорят. Много жалко, че те хич не са малко. И понеже много глупости се изприказваха, а аз много дълго мълчах, реших да си кажа какво мисля за гореспоменатата категория хора И ЕТО, КАЗАХ СИ ГО. КАЗАХ ИМ, ЧЕ СА ДЪРДОРКОВЦИ. АМИ ТАКИВА СА.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции