<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=28905" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Британки се г...

Кучета изгоряха след палеж на кучешки приют във Варна (видео 18+)

23 Февруари 2018
0 11641

Скъпи приятели, преди дни един от приемните домове за кучета на фондация "Animal Hope" е запален, много от кучетата за жалост не са успели да се спасят, а други са със сериозни изгаряния. За това сигнализират на своята Фейсбук страница от Animal Hope. Заедно с това показват ужасяващите гледки след пожара.

 

 

""

 

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за палеж на кучкарник на „Animal Hope“, съобщиха от обвинението.

 

За престъплението е бил подаден сигнал в сряда, 21 февруари, около 22:05 часа. Подпален е бил навес с кучешки колиби в местността Боровец край Варна, в които са били отглеждани кучета. При инцидента са загинали две четириноги. Няма пострадали хора.

 

""

 

Извършват се процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на престъплението. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертиза. Разследването продължава.

 

Кучкарникът е бил в имот, стопанисван от варненската организация „Animal Hope“. От там съобщиха, че други две кучета са тежко пострадали и се борят за живота си във ветеринарна клиника във Варна. Спешно се търсят приемни домове на останалите 10 живи кучета, сред които 5 новородени.

 

От организацията смятат, че умишленият палеж е бил извършен от външната страна на имота. Твърдят, че има задържан заподозрян. За него от „Animal Hope“ посочват, че месеци наред е упражнявал физически и психически тормоз над тях, като срещу него са подали повече от 10 жалби в полиция и прокуратура.

 

Ние от "Господари на ефира" за пореден път питаме къде е работещата Зоополиция и ще започне ли тя да бъде ефективна, за да не се случват подобни неща?!

 

Ето какво написаха Animal Hope на страницата си във Фейсбук. Публикуваме текста без наша редакция:

 

"Приятели, Трудно ни е да си съберем мислите в момента и да разкажем всичко, което се случва в детайли… Едничката истина е… че в момента всички преживяваме най-големите кошмари в живота си… :'( Снощи малко след 21.30 часа един от приемните ни домове е бил опожарен. Причината е – умишлен палеж от външната страна на имота… има задържан заподозрян… същия заподозрян, който месеци наред упражнява физически и психически тормоз над нас и срещу който имаме подадени повече от 10 жалби в полиция и прокуратура… Вече дори не се надяваме, че този НЕчовек най-после ще получи наказание… Гледката е ужасяваща… но сме длъжни да я споделим с Вас, в опит да обясним ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ПОЕМЕМ ОЩЕ И ОЩЕ ЖИВОТНИ, ОСОБЕНО В МОМЕНТА… Мечо и Беки са звездички… Загинали са в агония, докато се опитват да се скрият в къщичките си… изгорели са ЖИВИ, заедно с къщичките си… Джак и Джеймсън са обгорели до неузнаваемост и се борят за живота си в клиника М-Вет от снощи… На силни обезболяващи и успокоителни са… Ако оцелеят и двамата ще имат тежки увреждания, единия вероятно ще остане сляп… Сега, повече от всякога имаме нужда от Вашата помощ! Спешно търсим приемни домове на останалите живи кучета – Звезда, Джим, Бъки, Елза, Ноа, и бебетата там – Ника, Лоти, Кари, Руби и Лина. Имаме нужда от помощ за лечението на Джак и Джеймсън, които се борят за живота си в клиника М-Вет… Имаме нужда от помощ за разчистване на отломките и всякаква друга помощ, свързана с възстановяване на всичко разрушено – къщички, огради, мрежи… Опитваме се да бъдем силни… заради тези, които оцеляха и още се опитват да излязат от преживения шок…. Опитваме се да бъдем силни, но… не ни се получава… Крещим… от безсилие… от ужас и от болка… Защото Българската съдебна система за пореден път НЕ си свърши работата! Ако можете помогнете…

Всяка помощ е важна, без значение колко е малка тя. <3 <3 <3

First Investment Bank – Bulgaria BIC: FINVBGSF IBAN: BG56 FINV 9150 1215 7665 63

PayPal: animalhope.varna@gmail.com <3 <3 ♥

Или СМС на 17 777 с текст DMS ANIMAL

Благодарим … Или пишете в съобщения за да уговорим друг начин по който можете да помогнете… Ние отиваме да си погребем загиналите и да крещим от болка… до като имаме въздух…"

 

Много хора се възмутиха от случката и помогнаха на фондацията чрез дарение на банковата сметка:

First Investment Bank – Bulgaria BIC: FINVBGSF

IBAN: BG56 FINV 9150 1215 7665 63

PayPal: animalhope.varna@gmail.com

или чрез

DMS ANIMA на 17 777. Вие също можете да помогнете. 

 

""

 

""

 

""

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции