<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=20457" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Лозан Панов напусна заседание на ВКС заради есемес скандала с Борисов

21 Януари 2016
0 1295

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на Висшия съдебен съвет.

 

Причината е изборът на нов представляващ съвета, след неочаквано внесено предложение в дневния ред.

 

Панов заяви, че новоназначеният Димитър Узунов е човекът, върху когото са паднали най-сериозни съмнения, че е пратил SMS на Бойко Борисов. Затова той отказа да участва в заседанието, докато не се изчисти случаят и Узунов не представи разпечатка от телефона си.

 

Вижте още: В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ ЗАРАДИ ЕСЕМЕСА ДО БОРИСОВ 

 

"Отказвам да бъда част от всичко това, призовавам и цялата българска магистратска общност да упражним заедно натиск за разкриваме на истината затова кой е изпратил съобщение до МС. Само по такъв начин бихме могли да защитим своето достойнство като магистрати. Докато това не се направи, аз няма да участвам в заседанията на ВСС", заяви той.

 

Лозан Панов заяви още, че докато във ВКС има преобладаваща политическа квота, ще е нормално избраните магистрати да се отчитат на политици. Той призова всички свои колеги, които мислят по същия начин, също да напуснат заседанието на Съвета.

 

Панов каза на колегите си, че не може смс-скандалът да приключи със смяна във ВСС. "Този път няма да бъде, не може всички да са маскари", зарече се той и заяви, че отказва Димитър Узунов да го представлява.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции