<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24432" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Появи се нов ...

Масов протест скова Варшава, полицията използва сила, за да разкъса блокадата на парламента (ВИДЕО)

17 Декември 2016
0 6592

Полският парламент беше блокиран от масов протест в петък срещу събота. Сградата беше обсадена от недоволни граждани, които обвиниха управляващите, че приемат по незаконен начин бюджета за 2017 г., пише webcafe.bg

 

Именно това беше причината да се предизвика остра ескалация на конфликта между опозицията и управляващата "Право и справедливост", дошла на власт през октомври 2015 г.

 

Лидерът на партията Ярослав Качински напусна парламента в ранните часове на събота, след като полицията използва сила, за да разкъса блокадата при изхода на парламента във Варшава. Качински си отиде с автомобил, който потегли в конвой заедно с колата на министър-председателя Беата Шидло и няколко други превозни средства.

 

Напрежението започна, след като председателят на парламента Марек Кучински прокара процедурно предложение за гласуване на бюджета извън основната пленарна зала на парламента и забрани на медиите да отразяват дебатите. Това е безпрецедентен акт от началото на новата демократична история на Полша.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции