<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61597" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

МВР проверява дали Каракачанов е седял на пейка в парка

13 Април 2020
0 1154

МВР проверява случая с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който беше заснет да седи на пейка близо до Народния театър “Иван Вазов”, предаде БНР. Ако бъде установено нарушение, ще бъдат наложени съответните санкции, обясниха от вътрешното министерство.

В ефира на bTV самият Каракачанов обясни, че пейката била извън границите на парка, точно срещу Министерството на отбраната и не се смятал за нарушител.

До момента от МВР са издали 2780 акта за нарушение на разпоредбата, забраняваща влизането в паркове и градинки във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на новия коронавирус. Образувани са 700 досъдебни производства.

Борисов за снимката на Каракачанов в парка: Да го глобят, той и заплата не взима

Между 24 и 25 хиляди души са под карантина у нас.

В София актовете за нарушения са около 500, като повечето от половината от тях са съставени само през изминалия уикенд. Тогава по улиците и пазарите на столицата бяха забелязани много хора, а това доведе до затягане на мерките и затваряне на пазарите и тържищата.

Полицията продължава да извършва проверки в част от кварталите “Филиповци”, “Факултет”, “Христо Ботев” и “Орландовци”. Там освен за спазване на мерките, се извършват проверки и по линия на битовата престъпност. 

Източници: БНР и bTV

Снимка: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции