<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=30707" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Снаха и свекъ...

Мними глухонеми събират дарения в София

21 Юни 2018
0 8177

Мургави мошеници събират дарения по улиците на София, представяйки се за глухонеми.

 

В схемата, която действа повече от година в различни градове на страната, са замесени роми от чужбина, показа видеозапис, публикуван във Фейсбук.

 

""

 

Авторът на видеото успява да провокира двама събирачи на дарения, обикалящи парка пред Народния театър и се оказва, че „глухонемите“ и чуват, и говорят – на чужд език. По всяка вероятност мошениците са румънски цигани, смятат коментиращи под видеото.

 

След като снимащият им казва, че отиват към полицията, побягват.

 

Преди дни друг потребител на Фейсбук групата "Забелязано в София" публикува аналогично видео, с други двама мургави младежи, събиращи дарения.

 

"Съжалявам онези, които са се предоверили и са “дарили” средствa. Това е гавра с доброто у хората и неуважение към онези, които работят здраво в посока на адекватни политики в подкрепа на глухите хора", коментира авторът на видеото, заснето край Руски паметник.

 

"Единици са глухите хора, които ще излизат да “просят”, както е и при чуващите. Глухите хора в България в момента се застъпват както за приемането на жестовия език за официален, така и за качествени социални и образователни услуги за тяхното пълноценно включване. Това е дълъг процес, който започва тепърва сега", пише още той.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции