<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42462" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж създаде с...

Най-бързият електрически автомобил в света се продава за 3,2 милиона долара (видео и снимки)

18 Ноември 2019
0 1584

Електрическият автомобил, който може да се похвали като „най-бързо ускоряващата  кола в света“, дебютира тази седмица на международното автомобилно изложение в Дубай.

 

 

""

 

 

Японската компания "Aspark" представи моделът "Owl"  – изцяло електрически хиперкар, който може да ускори от 0 до 100 км/ч за забележително време.

 

Според "Aspark", "Owl" – на цена от 3,2 милиона долара, може да достигне 100 км/ч за 1,69 секунди. За сравнение, на Rimac "Concept" Two и Tesla "Roadster" им отнема съответно 1,85 и 1,9 секунди, за да достигнат тази скорост, според Road Show.

 

 

""

 

 

Хиперкарът има уникален пакет от батерии, които му дават възможността да достигне максимална скорост от 402 км/ч и да измине около 500 км с едно зареждане.

 

Aspark продава само 50 единици на от модела, като почти всеки детайл от него ще може да бъде направен според желанията на клиента.

 

 

""

 

 

„Светът би бил по-вълнуващо място, ако имаше повече хора, които мислят за вълнуващи неща“, каза изпълнителният директор на Aspark – Масанори Йошида.

 

"Ето защо ние никога няма да се откажем от мисията си и ще продължим да произвеждаме много вълнуващи проекти като Owl", добави той.

 

 

""

 

 

Компанията също така заяви, че "Owl" има „най-мощните 4 електромотора, правени някога“. Батериите произвеждат обща мощност от 1480 kWh с 2012 конски сили.

 

Според Аспарк, автомобилът има "три пъти по-голяма мощност" от автомобилите във Формула-Е и два пъти повече от колите във Формула 1.

 

 

""

 

 

Компанията също така потвърди, че производството ще се извършва в Торино, Италия в сътрудничество с "Automobili Torino" и планира да започне доставките си до второто тримесечие на 2020 година.

 

 

Източник: CBS News

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции