<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Освобождават български тирове от блокираната граница между Италия и Словения

16 Март 2020
0 396

Български тирове излязоха под конвой от блокиранта граница между Италия и Словения, пише dir.bg.

На извънреден брифинг в неделя министърът на транспорта Росен Желязков даде последна информация относно ситуацията с българските шофьори.

“В момента първият конвой тръгна от Нова Гориция. Обстановката се мени много динамично, защото става въпрос за трансевропейски коридор, който преминава през няколко държави от Италия към България. Надяваме се да няма административни проблеми. Очакваме въпросът да се реши”,  заяви Желязков.

Както ви съобщихме вчера обаче, 45 български шофьори на камиони са блокирани от три дни на 27 километра от границата със Словения на италианска територия. Хората потърсиха съдействие чрез gospodari.com, като казаха, че денонощният горещ телефон на МВнР не отговаря.

45 български шофьори са блокирани в Италия вече 3 дни без храна и вода (видео)

“Очакваме да се реши и въпросът с камионите, които са дръпнати във вътрешността на Италия. Те се намират в Дипиаде, край Венеция. Консулът ни в Милано е в контакт с шофьорите. Аз също говорих с тях. Добрата новина е, че сръбското правителство взе решение преди няколко часа да се обезпечи транзитният трафик на камионите ни. Имаме уверение, че до часове те ще поемат към нашата държава. Обмених информация и с вицепремиера на Сърбия. Тези транзитни коридори ще продължат да съществуват”,  съобщи Желязков по случая.

“Искам да дам телефонен номер за денонощен контакт с бедствения ситуационен център към МВнР. Колегите осъществяват изключително добра комуникация с посланиците на държавите. Премиерът също е в готовност да разговаря със своите колеги. Телефонът е 9482404. Всеки може да се свърже за допълнителна информация”,  обяви още Желязков.

Борисов: По 1000 лв. отгоре месечно ще получават всички медици, които се борят с коронавируса (видео)

“Ако има необходимост от консула в Словения се осигуряват храни и напитки. По същия начин ще процедираме и през следващите дни. Нямаме затруднения по другите ГККП. До тази ситуация се стигна, защото всяка държава в Европа налага национални мерки, за да се предпази. Гарантирам, че всеки наш шофьор ще си дойде в България”, обеща министърът.

Източник: dir.bg

Снимка: БулФото

Видео: Novini.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции