<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68214" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте трогат...

Отстраниха католически свещеник в САЩ, нарекъл протестиращите от Black Lives Matter “червеи” и “паразити”

03 Юли 2020
0 706

Католически свещеник от Индиана, САЩ е отстранен от публични служби, след като нарече протестиращите в кампанията Black Lives Matter (BLM) „червеи и паразити“, пише The Independent.

Преподобният Тиъдър Ротрок от католическата църква “Сейнт Елизабет Сетън” в Кармел, Индиана, бе ограничен от работата си, след като показа пренебрежение към протестите, избухнали след убийството на чернокожия гражданин Джордж Флойд от полицай.

Размириците в САЩ излизат от контрол, 25 града въвеждат комендантски час (видео и снимки)

Отстраниха католически свещеник в САЩ, нарекъл протестиращите от Black Lives Matter &#8220;червеи&#8221; и &#8220;паразити&#8221;

В своя статия Ротрок обиди протестиращите и като ги нарече „змии, чиято отрова е по-токсична от всяка пандемия, през която сме преминавали“.

Свещеникът твърди още, че протестиращите са „вълци в агнешка кожа, маскирани крадци и бандити, които се стремят само да погълнат живота на бедните и да се възползват от страха на другите.“

„Те са червеи и паразити“, добави той.

Отстраниха католически свещеник в САЩ, нарекъл протестиращите от Black Lives Matter &#8220;червеи&#8221; и &#8220;паразити&#8221;
(CNS photo/Eric Miller, Reuters)

Протестите срещу полицейското насилие над афроамериканците започнаха в Минеаполис, но бързо се разпространиха във всеки щат в САЩ и дори излязоха извън границите на страната и континента. (Кадри от кулминацията на протестите след смъртта на Джордж Флойд можете да си припомните във видеото горе.)

Епископ Тимъти Дохърти от епархията Лафайет, Индиана, обяви отстраняването на Тиъдър от общественото служене в неговия окръг, но каза, че свещеникът може да има право да се върне в бъдеще.

Ново убийство на чернокож при полицейски арест в САЩ (видео и снимки)

Иначе самият свещеник се опита да разясни коментарите си в изявление и каза, че съжалява, че думите му обиждат някои хора. Въпреки това „трябва да знаем, че има хора, които биха изкривили и Евангелието за собствените си погрешни цели“, каза той.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции