<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=62701" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов от Юж...

От днес 10 столични парка отварят за посетители при спазване на условията (видео и снимки)

27 Април 2020
0 779

От днес 10 столични парка отварят за посещение, предава бТВ. Разхлабването на мерките ще важи обаче само за определени групи хора и в определени часове. Родителите с деца до 12 г. и бременните жени могат да използват парковете между 9:30 и 18:30 ч., а собствениците на кучета и единично спортуващите – до 9:30 и след 18:30 ч.

Парковете, които ще бъдат отворени за разходки в София са: Борисова градина, Борисова градина – лесопарк, Южен парк, парка на НДК, парк „Гео Милев“, Западен парк, Северен парк, парк „Заимов“, парк „Студентски“, парк „Дружба“. Паркът на НДК II част е разрешен само за извеждане на домашни любимци.

Фандъкова: Обмисляме отваряне на парковете за родители с малки деца

Ограничителни линии, оказващи посоката на движение по алеите, вече са поставени. От Столична община завиха, че са направили стриктна организация и около 120 души ще се грижат за реда и спазването на мерките при разходките в парка.

От днес 10 столични парка отварят за посетители при спазване на условията (видео и снимки)

В тази връзка се въвеждат задължителни правила:

Носенето на предпазни маски;

Спазване на дистанция от 2,5 м от други семейства;

Използване на обозначените маршрути за разходка;

Да се избягва докосването на повърхности – да се използват дезинфектант и ръкавици.

От днес 10 столични парка отварят за посетители при спазване на условията (видео и снимки)

Красимир Димитров, директор „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, заяви че служителите няма да проверяват лични карти и дали децата надвишават допустимата възраст, но призовават за отговорно поведение. Той добави, че се прави организация да отворят и други столични паркове, но това зависи от поведението на гражданите.

“Нашите служители и доброволци ще следят да няма струпвания на семейства, а да има разстояние между тях, има и указателни табели. Входът за Южния парк е от към ул. “Нишава”, изходът към “Бяла черква”. Съобразили сме се с потока на хора. Паркът е разделен на три зони”, заяви още той.

В парковете се забранява:

Събирането на деца и възрастни от различни семейства;

Използването на детски и спортни съоръжения, както и пясъчниците;

Игрите на деца в група и с общи играчки;

Сядането на пейки, сядането на тревата и правенето на пикник;

Употребата на алкохол на територията на парка.

Ще се вземат ли мерки срещу незаконната сеч по софийските паркове? (видео)

От “Столична община” препоръчват да не се посещават паркове при наличие на симптоми като температура, кашлица, задух, както и да не се остава повече от 2 часа. Отпадъците трябва да се изхвърлят в контейнерите извън парка, а след прибиране от разходка, ръцете да се измиват, а дрехите да бъдат почистени.

Източник: бТВ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции