<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=62039" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови 42 случая...

Затвориха София до второ нареждане след километричните опашки от коли, изнасящи се от града (видео)

17 Април 2020
0 12895

Тази сутрин София осъмна блокирана – влизането и излизането от столицата е забранено. Мярката беше въведена от 00:00 ч. снощи до второ нареждане със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, предаде бТВ.

До това доведе големият брой на заразените с COVID-19 и масовото пътуване в последния работен ден преди Великденските празници.

Километрични опашки на изходите на София, въпреки извънредното положение хората пътуват за Великден (видео и снимки)

Затвориха София до второ нареждане след километричните опашки от коли, изнасящи се от града (видео)

Днес на изхода към АМ “Хемус” нямаше струпване на пътуващи, но има засилено полицейско присъствие. Основно пътуваха хора, които са били нощна смяна в столицата.

Хората, които пътуват с лични автомобили за работа, ще могат да пътуват в определен времеви прозорец – от 6 до 8 ч сутринта и да се върнат е от 18 до 20 ч. вечерта. Остава изискването за предоставяне на пътна декларация, като в нея трябва да се вписва телефонният номер на управителя на фирмата.

За невярно попълнена информация ще има глоби.

Затвориха София до второ нареждане след километричните опашки от коли, изнасящи се от града (видео)

Забраната не важи за аварийните автомобили на електроразпределителните дружества и на ВиК дружествата, както и на тези дружества, които се занимават с интернет разпространение и телевизионно разпространение. Мерките ще обхванат и железопътния транспорт.

Над 36 влака се отменят за празниците, а тези, които се движат, няма да спират на междинните спирки. Организираният автомобилен пътнически транспорт, в това число междуградският, също преустановяват своето движение до второ нареждане.

По-горе можете да видите кадри от вчера, четвъртък, на които се показва километричната опашка на един от изходите на София.

То е публикувано във Фейсбук групата Забелязано в София.

Много граждани, възмутени от неспазването на препоръките да не се пътува по празниците, качваха видеа на огромните колони от автомобили на изходите.

Източник: бТВ

Видео: Забелязано в София

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Alexandra Pavlova

    17 Април 2020

    Искам да попитам какво да правим ние, съвестните граждани, които желаем да спазваме социална изолация, но сме поставени в невъзможност от вечно ремонтиращи и произвеждащи нешо съседи?

Реакции