<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36472" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Поредна жертва от ГЕРБ: Делян Добрев подаде оставка като депутат

09 Април 2019
0 2253

От пресцентъра на ГЕРБ днес съобщиха за поредната оставка. Този път жертвата е Делян Добрев, който подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание, предаде Dir.bg.  

 

Депутатът и бивш министър от първото правителство на ГЕРБ е взел това решение след разговор с лидера на партията и министър-председател Бойко Борисов. Добрев коментира ситуацията така: "С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени".

 

Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения, се казва още в съобщението на ГЕРБ.

 

Преди дни сайтът "Биволъ" публикува свое разследване, според което кумовете на Добрев от Хасково са успели да придобият два апартамента в столичния квартал "Манастирски ливади" на цени от 288 – 315 евро.  Според данните в Имотния регистър, семейството на Евгени Консулов (бивш зам.-кмет на община Хасково) е придобило два апартамента в строяща се към 2016 г. сграда на ул. "Иван Сусанин". Жилищата са с площ от 73 и 56 кв.м., а декларираната цена на сделката – 41 115 лв. в първия случай и близо 35 000 лв. във втория.

 

В същия ден през септември 2016 г. е изповядана и още една имотна сделка в същата сграда – купувач този път е Даниел Гаргов, общински съветник от ГЕРБ-Хасково и съпруг на братовчедката на Делян Добрев. Гаргов купува два апартамента: един с площ 284 кв.м., втори – 42 кв.м. и три гаража от 17 квадрата. Общата декларирана сума е 201 900 лв., по 273 евро на кв.м.

 

През 2018 г. двата апартамента и трите гаража са продадени от братовчедите на Добрев на фирма, собственост на неговата майка за 400 000 лв., сума, която надвишава с 13 хиляди лева данъчната оценка на жилищата.

 

В края на 2017 г. връзките на Делян Добрев с лица на ключови позиции в местното управление беше използвано като повод за искане на оставката му от страна на БСП. Тогава лично Борисов се намеси и поиска депутатът да подаде оставка. Той го направи, но тогава парламентарната група, ръководена от Цветан Цветанов, го защити и отказа да гласува "за" прекратяването на мандата му като народен представител.

 

Вчера след заседанието на КСНС при президента, премиерът заяви, че заради Апартаментгейт, без още да са се произнесли институциите, са си "заминали" много хора от ГЕРБ – председател на ПГ, на комисия, депутати… министър един, втори зам.-министър, може да си отиде още един министър, ако се установи нарушение". Борисов благодари на медиите, "че са излезли и са показали истината".

 

Източник: Dir.bg

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции