<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 627 души почин...

Работници от завод в Пазарджик излизат без маски и не спазват дистанция (видео)

21 Март 2020
0 15589

Наши зрители ни изпратиха сигнал, че работници от завод “Костал” в Пазарджик излизат без маски и не спазват мерките за безопасност в условията на коронавирус.

Напомняме, че на фона на все по-затягащите се мерки това е безотговорно и опасно. Неспазването на дистанция и липсата на предпазни средства в среда на големи групи хора създава особен риск от разпространение на заразата с коронавирус.

Видеото веднага предизвика остри реакциии в мрежата и коментарите на разтревожени хора не закъсняха.

“Ей хора, стегнете се! Така ще пламне града, че ще се чудите къде да се денете! В магазина сме с маски и на разстояние един от друг! А на работа, отвън пред завода – не!”, пише под публикацията потребител с име Maria Naumova.

Има обаче и такива, които се страхуват заводърт да не бъде затворен, защото дава работа на много хора, които нямат как иначе да си плащат сметките.

“По добре да работим, който го е страх да си седи вкъщи. Защото някой хора работят за прехраната си, квартири и сметки не разчитат на мама, тати, баба и дядо”, пише пък Криси Стоименова.

Хиляди работници в Ботевград продължават да ходят на работа въпреки коронавируса (видео и снимки)

Апелираме към хората да проявяват повече социална ангажираност с проблема и да не пренебрегват риска за живота и здравето на близките и околните!

Към момента в България са регистрирани 142 случая на заразени с COVID – 19. Няма потвърдени такива от Пазарджик, но това не отменя спазването на мерките в извънредното положение, валидно за цялата страна.

Фирма “Костал” е компания възникнала като семейно предприятие през 1912 година в Германия. Към мпомента съществува като група, която развива дейност в 21 страни в света и се занимава с разработването и производството на електроника и електромеханични компоненти за автомобилната индустрия. 

Източник: Facebook/ Аз съм Пазарджик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции