<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61766" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Събирачи на дългове се стреляха за 140 лв. Колекторските фирми отричат да имат нещо общо.

14 Април 2020
0 2532

Бой и стрелба за дълг от 140 лева вкара в противоречие МВР и Асоциацията на колекторските агенции в България, пише lex.bg

Полицията в Бургас съобщи за сблъсък между екипи на две колекторски фирми при посещението им при длъжник, който имал неплатена вноска по кредит от 140 лева.

Според информацията на МВР инцидентът е станал в понеделник в 16,25 в Средец. В местното районно управление бил получен сигнал за сбиване между няколко мъже. На място полицаите открили двама служители от софийска колекторска фирма (на 31 и на 56 години), както и други двама колектори от Ямбол (на 35 и 36 години).

Колектори продължават да заплашват и тормозят платци

Софийският екип посетил адреса на 23-годишния длъжник и докато разговаряли, пред дома му дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си. Спорът прераснал в сбиване, като 31-годишният кредитосъбирач от софийската фирма стрелял два пъти в краката на конкурентите, но без да ги засегне. Двамата служители от София били задържани за 24 часа.

Пистолетът, който бил законно притежаван, е иззет от полицията, както и двете гилзи. Разпитани са и свидетели, а по случая е започнало разследване за хулиганство, поясниха от полицията.

От Асоциацията на колекторските агенции обаче опровергаха информацията и категорично заявиха, че нито един от замесените в инцидента не е служител на колекторска компания. Според тях е възможно да става дума за служители на фирми за бързи кредити.

Жена се превърна в жертва на частни съдебни изпълнители

„Разбираме, че медиите, отразили новината, са се базирали на официална информация, подадена от МВР, и вече сме се обърнали към министерството с молба за коректност при разпространението на информация и поправяне на допуснатата грешка. В същото време бихме искали да  обърнем внимание и върху факта, че в голяма част от публикациите “колекторска компания” и “фирма за бързи кредити” се използват като синоними, а двете представляват различна по своята същност, обхват и режим на регулация дейност“, заявиха от асоциацията.

Източник: lex.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции