<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56808" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ново TikTok пред...

Съпругата на Божков остава на свобода срещу гаранция от 1,5 милиона лева (видео)

20 Февруари 2020
0 488

Съпругата на Васил Божков – Елена Динева, остава на свобода, но под гаранция от 1,5 милиона лева, това реши специализираният съд, съобщава NOVA.

 

 

ОСВОБОДИХА ОБВИНЯЕМ БИЗНЕС-ПАРТНЬОР НА БОЖКОВ СРЕЩУ 1.5 МИЛИОНА ЛЕВА ГАРАНЦИЯ

 

 

Според магистратите няма опасност Динева да се укрие, но има фирми, които могат да осигурят огромната сума. Самата тя обяви, че ще обжалва сумата, а камери не бяха допуснати по искане на обвиняемата.

 

 

Според прокуратурата има данни за участието на Динева в организираната престъпна група, ръководена от Божков. От обвинението посочиха, че тя е била съдружник в дружествата, които са организирали хазартни игри и пряко се е ползвала от неправомерно генерираните средства. Обвиняемата заяви, че не е познавала нито един член от Комисията по хазарта.

 

 

“Няма фондация, която да се занимава с хазарт. От материалите не видях да я споменават. Тя участва в Управителния съвет. Там участват и други хора. И те ли са участници в организирана престъпна група?”, попита Трендафил Трендафилов, адвокат на Елена Динева.

 

 

Главният прокурор коментира ситуацията с открития документ за криминална регистрация при обиски в офиси на бизнесмена.

 

 

“Това е оригинален документ за криминална регистрация преди 1978 година. Защо сега се открива? Защото сега съм главен прокурор и защото сега има политическа воля. Това не е справка, а е бланка. Тя показва, че едно лице е осъдено два пъти. След това този документ се е прибрал като спомен и артефакт. В един момент той е почувствал, че е по-силен от държавата и си е оставило трофей”, каза Иван Гешев.

 

 

БЪЛГАРИЯ НАЙ-ПОСЛЕ ПРАЩА ИСКАНЕ ЗА ЕКСТРАДИЦИЯ НА ВАСИЛ БОЖКОВ (ВИДЕО)

 

 

Документите за екстрадицията на Васил Божков са преведени и предадени в Обединените Арабски емирства.

 

 

Източник: NOVA

Снимка: BNT

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции