<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68657" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Убиецът на Ми...

Убиецът на Милен Цветков остава в ареста, изключват го и от университета

08 Юли 2020
0 17952

Днес от 11 часа Софийският градски съд разгледа молбата на убиеца на Милен Цветков Кристиан Николов за изменение на неговата мярка за неотклонение с по-лека или пълното му пускане от ареста. Към момента той е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на телевизионния водещ – на база на факта, че е управлявал автомобила си след употреба на коктейл от наркотици. Събрани са 16 тома доказателства, назначени са експертизи и са разпитани много свидетели.

Кристиан Николов отказа да участва в делото дори по скайп – но защитата му позволи разглеждането на молбата да се проведе без него.

По думите на адвоката му той е „много отговорен млад човек“, не е употребявал наркотици преди фаталния ден и няма шанс да се укрие, тъй като има настоящ и постоянен адрес в София. Прокурорът по делото Иван Кучиев обаче е на напълно противоположна позиция, която подкрепя и съда. Според тях фактите, че Кристиан Николов учи в Германия, както и че е употребил коктейл от наркотици, са предпоставки да се твърди, че той би извършил такова престъпление отново и е опасен за обществото.

Предвид, че образованието отново беше изтъкнато като мотив на адвоката на Кристиан Лъчезар Таков клиентът му да бъде освободен, ние се обърнахме към университета по техника и икономика в Берлин, където той учи. Оттам ни представиха становище, в което се казва, че студенти, извършили такива тежки престъпления, се отстраняват незабавно. Висшето училище има строга политика срещу дрогата и употребата й също води до изключване.

Обвиняемият до момента не е съдействал на разследването, уточни съдия Николай Младенов. По думите му младежът напълно обосновано е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков и няма причина да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Прокурор Иван Кучиев съобщи, че до края на месеца ще бъде готова авто-техническата експертиза по случая. Междувременно той също обяви, че Кристиан Николов не съдейства на съдебните органи, а освобождаването му от ареста е немислимо не само заради обществения отзвук, но и заради факта, че при инцидента е било напълно възможно жертвите да са повече. Налице са доказателства, че Кристиан не просто не е спрял, но дори е ускорил движението на автомобила преди да връхлети колата на Милен Цветков. Ние от „Господарите“ ще продължим да следим темата и се надяваме на справедлива присъда за Кристиан Николов. Милен Цветков завинаги ще остане в съзнанието ни като непримирим журналист с остър език и усмивка, която няма как да забравим

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции