<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=30803" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Втора испанс...

Фалшивата новина за гръцкия остров на Борисов свали предаването на Милен Цветков

26 Юни 2018
0 38275

В понеделник вечер в "Часът на Милен Цветков" беше излъчено повторение на старо предаване. Това предизвика зрителски коментари и въпроси дали става дума за цензура.

 

Сред предварително анонсираните теми на фейсбук страницата на предаването с начален час полунощ беше обявена и: "Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?"

 

 

 

 

В неделя от Брюксел Бойко Борисов специално отдели време, за да опровергае появили се информации, че според гръцки медии си е купил гръцки остров. Подобни твърдения се появиха в жълти медии. В гръцки издания обаче такава информация липсва.

 

„Гръмнали гръцките медии, че съм си купил остров в Гърция… Просто нещастни, долни лъжци жълти – каза буквално премиерът. – Мръсници! 100 души да му повярват това… Ни имам гръцка преса, ни остров, ни гявол, ни… Лъжа! Лъжа след лъжа!“, не скри яда си Борисов.

 

 

""

 

 

Предаването е било заснето и готово за излъчване. По темата за "острова" на Борисов са гостували гръцки бизнесмен и адвокат, научи Клуб Z от източници от телевизията. Водещият Милен Цветков каза, че не иска да коментира. Той не е получил обяснение защо е свалено предаването, в момента екипът работи и подготвя следващото. Нова ТВ потвърди, че в понеделник в "Часът на Милен Цветков" е било излъчено повторение на предишно предаване.

 

 

 

Журналистът Мирослав Иванов във фейсбук разказа, че е бил канен за гост точно по темата за гръцкия остров. "Нямах възможност да отида и отказах. Днес разбирам, че анонсираното по телевизията предаване не се е състояло, а са завъртели запис на друго", написа той.

 

Ето и целия му пост:

 

"Снощи ме каниха от Часът на Милен Цветков да коментираме "фалшивата новина" за купения от премиера остров в Гърция и неясната, неочаквана бясна реакция на Борисов на дописката в един анонимен и непопулярен сайт.

 

Писах един текст в Студия Трансмедия по темата и те го прочели.

 

Нямах възможност да отида и отказах. Днес разбирам, че анонсираното по телевизията предаване не се е състояло, а са завъртели запис на друго.

 

Преди има-няма половин година гостувах на BITelevision в предаването BIT Честно казано на Люба Кулезич. Коментирахме контрабандата схема на "Булгартабак" и липсата на държава, която да се намеси. След няколко дни – ни предаване, ни телевизия.

 

Каква е разликата ли? Вече предаванията ги спирам дори без да ходя.

 

Та да си знаете, колеги, повече да не ме каните изобщо "

 

 

 

 

 

Ето и позицията на Нова ТВ:

 

"Планираният епизод от 25 юни 2018 г. на „Часът на Милен Цветков”, късното шоу на Нова, не бе излъчен, защото не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки във всички предавания.

 

Високите изисквания към работата на журналистите са гаранция за качество, на което NOVA държи без изключение. Нова Броудкастинг Груп подкрепя и ще продължи да отстоява в своята дейност редакционната си независимост, съобразена със закона, етичните и морални норми, и добрите професионални практики".

 

 

 

Източник: clubz.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции