<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32164" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Албена Михов...

Абитуриенти не знаят какво учат 5 години

08 Октомври 2018
0 9372

Скъпи приятели, връщаме се в софийската гимназия по текстилни и кожени изделия. Както вече ви разказахме, класните стаи там са празни, но на хартия кипи учебен процес. Освен това училището не съхранява извинителните бележки, които му дават децата и не може да се разбере как извиняват отсъствията си. За всичко това обаче държавата плаща. За тази година бюджетът на школото е 500 хил. лв.

 

 

При поредната ни проверка, за която вече знаеха и директор, и учители отново се оказа, че не всички са в час. В 12 „а” клас например по списък трябва да са 26 деца.

 

Присъстват трима души. Оправданието е, че идват на групи.

 

Официално отсъстват само 9 ученици.

 

„Чакам да дойдат още няколко”, обясни учителката. Един от новодошлите не знаеше даже в каква специалност е записан.

 

Въпреки масовите отсъствия, училището получава ежегодния си бюджет, който дори се увеличава. „За 2017 г. беше по-малък, защото учениците бяха по-малко в дневна форма”, обясни директорката Валя Димитрова и уточни, че за 2018 г. са отпуснати 500 хил. лв.

 

За първия час дойдоха 10 учители и 43 ученици. При първата ни проверка посещаемостта беше 2%, а сега – почти 20%. „Има пъти, когато 80% от учениците са тука, има пъти, когато дойдат за първи час и са 51%”, обясни директорката.  

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции