<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46183" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десетте най-у...

База за подводници от Втората световна война се превърна в най-големия център за цифрово изкуство

25 Декември 2019
0 6443

База за подводници във Франция, построена по време на Втората световна война, се сдоби с нов живот като център за съвременно изкуство, благодарение на Culturespaces, пише mymodernmet.com.

 

Разположен в Бордо, огромният бункер се използва в продължение на няколко години по време на войната, за да приюти немския и италиански подводен флот. Сега той ще бъде преименуван на Bassins de Lumières и ще заеме мястото си като най-големия център за цифрово изкуство в света.

 

Монументалното пространство, което се простира на 13 000 квадратни метра, ще бъде изпълнено с потапящи дигитални изложби, посветени на големите майстори в историята на изкуството, както и на съвременното изкуство.

 

 

""

 

 

Компанията Culturespaces е експерт в този вид трансформация, след като инсталира Atelier des Lumières в бивша леярна в Париж. Този път обаче работата е била много по-интензивна, тъй като цялата база се нуждаела от основен ремонт в подготовката за новата си функция.

Когато Bassins de Lumières се отвори за обществеността през април 2020 г., посетителите ще имат възможност да разгледат различни изложби в няколко басейна. Основните инсталации се осъществяват в четири големи басейна, частично напълнени с вода. Посетителите ще ходят по пътеки, за да се възползват от потапящите преживявания, които ще се отразяват върху спокойните води.

 

 

""

 

 

За встъпителна дългосрочна изложба Culturespaces избра за свой фокус художника Густав Климт.

 

 

Източник: mymodernmet.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции