<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=23283" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Миряни: Игуме...

Безумен нов мост в София забавя и обърква трафика (ВИДЕО)

02 Септември 2016
0 72170

Скъпи приятели, наш зрител ни изпрати интересен сигнал от София. Става дума за новия мост между кварталите "Люлин" и "Филиповци". Ето какво ни пише той:

 

ТОП 10 НА АБСУРДИТЕ С ВЕЛОАЛЕИТЕ В БУРГАС (СНИМКИ)

 

"Здравейте! Най-сетне се реших да Ви информирам за съществуването на едно съоръжение, което бих квалифицирал като триумф на инженерната мисъл.

 

Повече от шест месеца течеше ремонт за построяването му. А именно мост между кварталите Люлин и Филиповци. Дойде и дългоочакваният момент – денят на откриването му. Но за всеобщо изумление мостът вместо да улеснява и ускорява трафика, дори го забавя и обърква изненаданите жители на кв. Люлин 1.

 

От Околовръстното, посока към Калотина, е невъзможно да се завие към Люлин, защото въпреки че има знак за надясно към квартала, няма изграден път. Водачите или трябва да заобиколят през пътя за Банкя и Филиповци, или да отидат много по-надолу към Люлин 1 и 2.

 

Има и трети вариант – да минат напряко през бензиностанцията и да преминат през бордюра и насрещното движение.

 

От Люлин няма лента за включване в Околовръстното, посока Калотина. А за включването в посока Бояна има изграден път, НО е забранено със знак да се завие от моста наляво към него.

 

Трябва да се отиде навътре в кв. Филиповци и да се направи обратен завой!?! Отрязан е напълно достъпа до бензиностанцията на излизане от Люлин, която се намира на 5 метра от моста! Но е изграден тротоар и така достъпът е невъзможен.

 

Така, след дългото чакане за мост, на жителите на Люлин се налага или да заобиколят или да направят някое нарушение за да се качат на Околовръстното. Тоест вместо да облекчи трафика и да е в помощ на всички, мостът сега представлява едно голямо недоразумение.

 

"Уникален" проект, одобрен сигурно от няколко комисии и "умни глави" и реализиран "успешно". Все още се питам това наистина ли е измислено, проектирано и построено така? И вероятно не само аз се питам това. Как е възможно това? Дали е някаква шега или просто се проверява търпението на хората.

 

За да стане още по-пълна картинката, само няколкостотин метра преди този "шедьовър", на кръговото за към Банкя беше обособен и асфалтиран път към Люлин.

 

НО за изненада на всички беше затрупан!? Да точно така, затрупан със земя, направо върху асфалта и маркировката… Не ми остава друго освен да се обърна към Вас за съдействие. Предварително благодаря! Прилагам ви два видеоматериала.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции