<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=29994" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето какво каз...

Бивш служител на горското в Сливен разказа скандални неща за работата на директора Върбанов

08 Май 2018
0 25012

Скъпи приятели, в поредица от репортажи ви разказахме за скандалното харчене на държавни средства в Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен. Показахме ви горски автомобилен път, за който всички ние дадохме 1 600 000 лева, а състоянието му е плачевно.

 

 

След нашето разследване, уж завършения път, започна да се строи отново.

 

ШЕФЪТ НА ГОРСКОТО В СЛИВЕН СИ ИЗПУСКА НЕРВИТЕ ПРЕД КАМЕРАТА НИ

 

Репортерът ни Димитър Върбанов отново отиде на място, за да попита работниците, кой ги е изпратил да почистват и ремонтират пътя. Те обаче не пожелаха да говорят.

 

Работниците запазиха мълчание и продължиха да работят, но пред камерата ни застана бивш служител на директора инж. Пейчо Върбанов.

 

КАК МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ПОТЪВАТ В УЖ РЕМОНТИРАН ПЪТ?

 

Според него Върбанов си осигурява чадър с ключови назначения.

 

"Познавам инж. Пейчо Върбанов от дълги години. За тези всички години назначенията при него никога не са били случайни. С тези назначения той си осигурява чадър на местните власти и по този начин дерибейства", каза бившият служител.

 

ПРИТЕСНЕНИЯТ ДИРЕКТОР И ЕКСПЕРТЪТ СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА ПО СЛУЧАЯ С ГОРСКИЯ ПЪТ ЗА 1 600 000

 

Може би такова е и назначението на жената на окръжния прокурор Пламен Стефанов, която е началник на отдел.

 

"Подобна е ситуацията и с джипа, който е даден на директора на полицията в Ямбол, който е собственост на държавното предприятие", разказа човекът и допълни, че "това води до закрила, ако се наложи".

 

Скъпи приятели, скоро ще ви разкажем с какви лични познанства парадира инж. Върбанов и защо държавната службица, на която се е уредил, е толкова сладка.

 

Преди няколко години инж. Пейчо Върбанов е бил обект и на друго разследване от страна на журналисти от Агро ТВ.

 

Несменяемият директор, както го наричат в разследването, признава за законна и незаконна сеч на територията на управляваното от него горско стопанство.

 

В репортажа става дума за натиск върху директори на горски стопанства от югоизточна България да наливат нерегламентирано средства по скандална схема.

 

Вижте първа част от разследването ТУК!

 

Но това не е единственото нещо, което компрометира инж. Пейчо Върбанов. Преди време г-н Върбанов е пътувал до Германия със самолет, а служебният му джип и шофьорът му също пътуват, но по земя. Обяснението на това е, че служебният джип е бил там, за да му служи като личен и да му осигури комфорт.

 

Вижте втора част от разследването ТУК

 

Друг интересен факт е и този с откъснати парчета от територията на национален природен парк, за който също става въпрос в разследването на Агро ТВ. Законно ли се е случило това и какво е оправданието на най-дългогодишния директор в системата на горите се опитва да разбере разследващият журналист Димитър Стоянов.

 

Пейчо Върбанов оглавява югоизточното горско предприятие и е сочен за фаворит на първите мъже в държавата. Нито принадлежността му към държавна сигурност, нито многото сигнали срещу него са разклатили позициите на агент Гора в земеделското ведомство.

 

Всичко това можете да видите в трета част от разследването ТУК!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции