<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24376" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бойко Борисов уволни държавни служители, веселили се в деня на траур

13 Декември 2016
0 15733

Да бъдат освободени от длъжност всички служебни лица, участвали във вземането на решение за провеждането на семинар в деня на национален траур в памет на жертвите от Хитрино. Това разпореди премиерът в оставка Бойко Борисов. Срещата на служителите на редица горски стопанства се проведе в Несебър.
 

По-рано земеделският министър в оставка Десислава Танева обяви, че ще уволни шефа на горското стопанство в Шумен Емил Гелов заради веселбата, пише dnevnik.bg. Той от своя страна отговори, че семинарът е бил уреден още на 6 декември и преди самото му начало всички присъстващи са отдали почит на загиналите с минута мълчание.

ДЕН НА ТРАУР: БЪЛГАРИЯ ПОЧИТА ЖЕРТВИТЕ В ХИТРИНО

 

Премиерът е категоричен, че семинарът е протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур. Именно заради това Борисов е разпоредил на Танева освобождаването от длъжност на всички служители, които са отговорни за проведената веселба.
 

Така от длъжност са освободени шестима души. Това са зам.-директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Иван Стоянов, директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова, директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов, както и директорите на природните паркове "Шуменско плато", "Златни пясъци", "Странджа" – инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции