<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вижте силните думи на един старозагорски лекар за мерките срещу разпространението на коронавируса

15 Март 2020
0 2204

На фона на нарастващата криза с коронавируса Covid-19, споделяме с вас силните думи на един старозагорски лекар, цитирани от Zara-live.

Отделям малко време да ви напиша няколко реда, тъй като съм нощна смяна в реанимацията на болницата ми. Генералът-шеф на ВМА и председател на националния кризисен щаб не можеше да ви го каже по-ясно преди малко по телевизията. Да ви го кажа и аз като завеждащ ОАИЛ и лекар анестезиолог-рениматор, който заедно с колегите си ще се опитва да ви лекува през следващите седмици в условията на българската здравна действителност.

Ако не си спрете децата тийнейджъри да ходят по купони (преди да дойда на работа, видях групи от младежи, купуващи си енергийни напитки, чипс и т.н., очевидно отиващи някъде на купон), ако не спрете да ходите по градинки и паркове на групи и по входовете на блоковете, приказвайки си весело и безгрижно за невидимия вирус и как всичко е конспирация, ако не спрете да се трупате по опашки където и да било, ще ни затрудните изключително много, да не кажа, че ще направите невъзможно да ви лекуваме ефективно когато това се наложи! Благодаря ако прочетохте това и ви пука!, написа в една от групите във Фейсбук д-р Андрей Митевски.

Щабът иска още по-строги мерки срещу коронавируса, след 30% увеличение на заболеваемостта само днес (видео)

Вижте силните думи на един старозагорски лекар за мерките срещу разпространението на коронавируса

Публикацията му дойде малко след снощния извънреден брифинг на ген. Венцислав Мутафчийски, който призова за вземането на възможно най-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. По неговите думи, животът в центъра на София продължава като постарому, хората се притесняват за фитнесите и фризьорските салони и все още не се осъзнава колко сериозна е ситуацията.

Източник: Zara-live

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции