<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-бързият е...

Впечатляващи кадри от теста на аварийния двигател на космическия кораб SpaceX (видео)

21 Ноември 2019
0 1122

Миналата седмица SpaceX запали аварийните двигатели на новия си пътнически космически кораб – Crew Dragon, по време на наземен тест.

 

Вчера НАСА пусна кадри от теста, отбелязвайки най-скорошната цел, постигната от SpaceX, докато компанията подготвя капсулата за следващия си полет.

 

Двигателите, известни като "SuperDracos", са част от аварийната система на Crew Dragon, която определено ще бъде полезна, ако нещо се обърка по време на пътуване в космоса.

 

Двигателите са проектирани да се запалят, ако ракетата, носеща Crew Dragon, започне да функционира неправилно. По този начин те ще отведат екипажа на сигурно място, пускайки парашутите на капсулата и леко спускайки капсулата в океана.

 

Този последен кръг от тестове на Crew Dragon официално проправи пътя за следващия голям тест на SpaceX, известен като тест за изхвърляне по време на полет – запалването на  двигателите SuperDracos по време на действителен космически курс. Ако тази демонстрация е успешна, тя ще проправи пътя за още по-голям полет, в който за пръв път астронавти на НАСА ще пътуват в Crew Dragon.

 

Датата на следващия тест не е известна, така че може да измине известно време, преди Crew Dragon да полети отново. Засега обаче можете да видите SuperDracos в действие във видеото по-горе и да си ги представите по време на действителен полет.

 

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции