<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60379" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Италия заразата бавно отстъпва

02 Април 2020
0 10818

Предположението, че епидемията от коронавируса в Италия е достигнала своя пик, намира се на така нареченото плато на заразата и започва да слиза надолу се потвърждава от данните, публикувани в сряда вечер, пише Медиапул.

Страната продължава да бъде най-силно засегнатата на континента, а по брой на жертвите – и в света. В последните дни обаче се наблюдава трайна тенденция на намаляване на броя на новите случаи на зараза.

За последните 24 часа в страната има нови 727 починали заразени с коронавирус. Така общият брой на починалите възлиза на 13 155. За сравнение, вчера броят на починалите за денонощие беше 837, което означава, че има спад и в тази насока.

Новите случаи на зараза за последните 24 часа са 2937, което прави общо 80 572, съобщи италианската Гражданска защита.

Новозаразените са повече от предишните два дни, но това се обяснява със значително по-големия брой направени тестове. Те са с 5 хиляди повече от вчера и с 11 000 повече от предния ден.

Италия е достигнала пика на заразата, навлиза в платото

Оздравелите в страната са вече общо 16 847. Общият брой на заразените, включително оздравелите и починалите в страната от началото на епидемията, възлиза на 110 574.

Премиерът Джузепе Конте удължи тази вечер мерките за всеобща изолация в страната до най-малко 13 април.

Той каза, че засега не може да прогнозира какво ще се случи на 14 април. Следващата фаза ще бъде началото на вдигане на изолацията, което ще започне едва, когато експертите кажат, че това е възможно.

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции