<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60212" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Лекар, ръкувал се с Путин, е заразен с коронавирус

31 Март 2020
0 382

Лекарят, който миналата седмица разведе руския президент Владимир Путин из главната московска болница за пациенти с коронавирус, съобщи, че се е заразил от вируса, пише Mediapool.

Доктор Денис Проценко, който е главен лекар в болница №40 в Москва, потвърди, че е дал положителен резултат на теста. Той написа във фейсбук, че се чувства добре, изолирал се е в кабинета си и работи дистанционно.

Русия може да победи коронавируса за по-малко от три месеца, заяви Путин

Д-р Проценко бе заснет как се ръкува с Путин миналия вторник, като нито един от двамата не носи каквито и да е предпазни средства.

След като се появи новината за положителната проба на лекаря, прессекретарят на президента Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин „редовно се тества за коронавирус, всичко е нормално“.

Песков по-рано съобщи, че посещението на президента в болницата, предназначена за болни от коронавирус, не е било предварително планирано.

Вестник „Ведомости“ е поискал от Кремъл да уточнят дали при посещението на Путин в болницата е била спазена процедурата за предварително тестване на неговите събеседници и дали сега президентът няма да се откаже от ръкуване с хората, с които се среща.

По време на обиколката в инфекциозната болница на 24 март Путин бе придружаван от кмета на Москва Сергей Собянин, вицепремиера Татяна Голикова и Песков. Всички те общуваха с Денис Проценко, без да спазват препоръчаната от Световната здравна организация социална дистанция от минимум 1 метър.

Путин разпуска Русия в едноседмична ваканция заради коронавируса

Самият д-р Проценко написа, че се чувства добре и мисли, че изработеният за този един месец имунитет върши своята работа. 44-годишният медик твърди, че собственият му кабинет, в който се е самоизолирал, има всички условия за дистанционна работа и управление на болницата.

През последното денонощие в Русия бяха регистрирани 500 нови случая на коронавирус, съобщи оперативният щаб. Общият брой на инфектираните достигна 2337, починалите са 17, а 121 – излекуваните. Най-много заразени има в Москва: 1613.

Източник: Meidapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции