<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61280" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В София въвеждат задължително еднопосочно движение на пазарите (снимки)

09 Април 2020
0 293

Със заповед на “Столична община” се въвежда задължително еднопосочно движение на откритите пазари в София, съобщява БТВ. Ползването на отделен вход и отделен изход на откритите пазари ще ограничи смесването на потоците от хора. Задължително е спазването на дистанция от 2 метра.

В София въвеждат задължително еднопосочно движение на пазарите (снимки)

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазарите, да създадат организация, с която да се гарантира спазване на всички мерки срещу разпространението на COVID 19, се казва в съобщение на пресцентъра на “Столична община”.

В София въвеждат задължително еднопосочно движение на пазарите (снимки)

Ръководствата на пазарите имат задачата и да информират продавачите и потребители, включително и чрез информационни табели, за необходимостта от предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им и спазването на мерките.

Прокуратурата проверява Столична община за “големи групи” в ромските квартали, неспазващи карантината

Изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазари, имат задачата и да извършат анализ и оценка на наличните пазарни площадки, разположение, капацитет, налични заграждения или възможност за изграждането им и при възможност да създадат организация за функционирането на кооперативни и фермерски пазари. На тях не се допуска продажбата на живи животни.

Източник: БТВ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции