<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36413" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо Явор си ...

Данаил Кирилов: Гордея се със законите, които съм внесъл, няма лобизъм

06 Април 2019
0 12706

Гордея се със законите, които съм внесъл, категорично няма лобизъм в тях! Това заяви новият правосъден министър Данаил Кирилов, до скоро председател на правната комисия в парламента.

 

 

КОГАТО ТИ СЕ ПРИИСКА ДА ЦЕЛУНЕШ РЪКА НА КРЪСТНИКА (ВИДЕО)

 

 

"Все още като чуя това обръщение "правосъден министър" към мен и се шокирам. Истината е, че приемах с голяма любов работата, която вършех в Народното събрание. Преходът създава и вътрешно напрежение. Все пак съм имал възможност да покажа административен опит, поради което смятам, че това не е ново предизвикателство, но въпреки това си е сериозно", сподели Кирилов.

 

,,Смятам, че при всички положения съм имал право на избор дали да приема длъжността. С оглед на ситуацията имаше процедура по номинации, имаше и други варианти, като например да се подходи с вътрешно заместване, т.е. сегашният зам.-министър на правосъдието да стане министър. Посочиха мен, така че аз приемам мандата като тежко и сериозно възлагане. Длъжен съм да дам всичко от себе си'', обясни за назначението си новият правосъден министър.

 

,,Не следва да има никакво съмнение спрямо моята връзка с премиера и с партията. Приел съм каузата и съм приел да бъда един от бойците и експертите на ГЕРБ. Истината е, че когато през 2005 година при частичните избори Борисов бе избран за кмет на столицата, всичко в общината се промени, настъпи прозрачност. В общи линии тогава прозрях истината за ГЕРБ. По това време имах известни сблъсъци с БСП и те имаха проблеми с моята позиция, тъй като тя не беше удобна за групата по един или друг начин. Постоянно бях изолиран от тях. А аз винаги съм бил политически коректен в политическата борба и винаги съм се борил за качеството на законодателството'', коментира още Данаил Кирилов.

 

"Аз съм приел каузата на ГЕРБ, приел съм да бъда един от експертите на ГЕРБ. Винаги съм се борил – още от Столична община. Още през 2005 г. при частичните избори, когато Борисов беше избран за кмет на Столична община – всичко се промени. Това, за което сме се борили аз и Бодижар Димитров – да има прозрачност в разпореждането с общинското имущество, да има излизане от онзи модел, който беше установен повече от 10 години", каза още той.

 

"Сложни са отношенията с БСП. Познавам ги много добре отвътре и това е основание за притеснение, но смятам, че винаги съм бил политически коректен в политическата битка и борба. Винаги съм отстоявал принципите си", допълни Кирилов.

 

,,В скандала с апартаментите няма законов проблем, но има морален такъв. Моралният е с оглед на ситуацията. Ако беше съобщено преди за тези имоти, щеше да се премахне възможността от тези спекулации. Но това е просто скандал, а не правни факти'', завърши правосъдният министър.

 

Докато Данаил Кирилов беше депутат, прокара поправка, с която шефът на КПКОНПИ вече може да не е юрист с 10-годишен стаж, а и човек от сферата на сигурността.

 

"Няма личен подтекст в това предложение, не е свързано със скандала с Пламен Георгиев (настоящият шеф на комисията, който излезе в отпуск заради скандала с терасата към имота му). Това е резултат от анализа на едногодишната дейност на КПКОНПИ и това предложение произхожда от самата комисия. С колегите го обсъдихме и го подписахме миналата седмица, не сме знаели каква ще е динамиката с казуса с Георгиев, просто съвпаднаха датите", обясни Кирилов.

 

Източник:  Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции

  • Подобни