<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57922" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Десетки магазини са затворени след спецакцията в “Илиянци” (снимки)

12 Март 2020
0 1173

Десетки търговски магазини са затворени на столичния стоков базар “Илиянци” след започналата тази сутрин специализирана операция с участието на служители на СДВР, СДПБЗН, Дирекция “Жандармерия”, Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ), НАП и Инспекцията по труда, пише Dir.bg.

Проверени са всички търговски обекти на територията на тържището за спазване на санитарно-хигиенните норми, данъчно-осигурителното законодателство и наредбите за пожарна безопасност.

Десетки магазини са затворени след спецакцията в &#8220;Илиянци&#8221; (снимки)

Проверки са извършени и с цел установяване на евентуални икономически престъпления, незаконно пребиваващи и издирвани лица.

Мащабна акция се провежда на базар „Илиянци”, предстои дезинфекция (видео)

В хода на специализираната операция до този момент са инспектирани 31 обекта. За 28 от тях СРЗИ е издала предписания за спиране от експлоатация.

Десетки магазини са затворени след спецакцията в &#8220;Илиянци&#8221; (снимки)

До обяд инспекторите по труда са проверили 26 работодатели, при които са установени 5 лица да полагат труд без трудови договори. Проверките продължават, като на проверените работодатели са връчени призовки за предоставяне на допълнителни документи. 

От НАП са съставени 11 акта и съответно 11 съобщения за запечатване на търговски обекти.

Десетки магазини са затворени след спецакцията в &#8220;Илиянци&#8221; (снимки)

9 са съставените актове от служители на пожарната. Полицаи от отдел “Икономическа полиция”-СДВР са образували 1 досъдебно производство по чл. 172 б от НК.

След проверките повечето магазини затвориха врати.

Източник: Dir.bg

Видео: МВР

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции