<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57813" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Репортери молят Караянчева да ги пускат в кулоарите и до бюфета в парламента

12 Март 2020
0 500

Парламентарните репортери изпратиха писмо на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева с предложение за алтернативни мерки във връзка с коронавируса, предаде Агенция „Фокус“.

Репортери молят Караянчева да ги пускат в кулоарите и до бюфета в парламента

В парламента изолираха депутати от журналисти заради коронавируса

Писмото е подписано от близо 20 репортери от различни медии. Журналистите молят да отпадне органичението за движение в кулоарите и да ги пускат до бюфета на парламента, защото “някои от тях имали специален хранителен режим”. Парламентарните репортери предлагат в сградата на Народното събрание да се въведат същите мерки и пропускателен режим като в Министерски съвет – влизащите в сградата медии да преминават медицински преглед от специалист с термометър.

Репортери молят Караянчева да ги пускат в кулоарите и до бюфета в парламента

„Във връзка със създалата се кризисна ситуация заради разпространението на коронавируса в България и невъзможността българските медии да си вършат работата нормално, адекватно и професионално, Ви умоляваме за преосмисляне на настоящите правила за ограничение разпространение на Covid 19. Някои от тях силно възпрепятстват нормалното протичане на работния процес. Има колеги със здравословни проблеми на специален хранителен режим и ограничения достъп до бюфета и клуба на народния представител им създава известен дискомфорт” пише още в псимото.

Мерят температурата и слагат маски на всички, влизащи в Министерски съвет (видео и снимки)

Журналистите призовават към “разум, достойнство и взаимно уважение” за преодоляване на кризата с коронавируса.

Репортери молят Караянчева да ги пускат в кулоарите и до бюфета в парламента

“Молим да отпадне ограничението за движение по кулоарите на медиите!”, е основното искане на медиите, тъй като тази мярка изключително много затруднявала работата им.

По-късно председателят на парламента Цвета Караянчева отговори на репортерите, че засега остава в сила ограничението за движение на журналисти в кулоарите на парламента.

„Позволете ми с това да не се съглася и да не го допусна. Това е за ваша сигурност. Смесването на потоците може да доведе до пренасяне на вируса“, обясни председателят на парламента пред журналистите. „Не мога да допусна движение по кулоарите така, както искате. Много съжалявам. Отговорността е обща, но най-вече е моя, защото аз съм принципал на това учреждение“, допълни още Караянчева.

Източник: Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции