<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56891" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Забраниха играта с глава във футбола на деца до 12 години във Великобритания (снимки)

24 Февруари 2020
0 109

Три футболни асоциации в Обединеното крралство забраняват ударите с глава за деца под 12 години, пише LadBible. Футболните централи на Англия, Шотландия и Северна Ирландия издадоха нови ограничения за децата при играта с глава.

 

 

Ограниченията засягат младежите до 18-годишна възраст, но при 12-годишните влиза в сила пълна забрана при тренировка.

 

 

Забраниха играта с глава във футбола на деца до 12 години във Великобритания (снимки)

 

 

Решението идва след изследвания, чийто резултати показват, че бившите футболисти страдат три пъти и половина повече от заболявания на мозъка като деменция спрямо останалите хора.

 

 

Забраниха играта с глава във футбола на деца до 12 години във Великобритания (снимки)

 

 

Предвижда се при децата на възраст между 12 и 16 години да има постепенно включване на играта с глава по време на тренировките.

 

 

ШОТЛАНДСКАТА ФУТБОЛНА АСОЦИАЦИЯ ЩЕ ЗАБРАНИ УДАРИТЕ НА ТОПКА С ГЛАВА ОТ ДЕЦА

 

 

„Новите правила коригират досегашните указания към треньорите, което ще намали или премахне ненужните тренировки и удари с глава при по-малките”, споделят от ръководството на английската футболна асоциация. „Нашите наблюдения показват, че ударите с глава са по-рядко срещани в младежките футболни мачове, което от своя страна не налага усилени тренировки, което пък от своя страна не намалява удоволствието от играта за децата от всички възрасти.”

 

 

Въпреки, че все още няма официални доказателства за връзка между мозъчните травми и играта с глава във футбола, новите регламенти ще намалят рисковете при децата и младежите. 

 

 

50 АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ СА С МОЗЪЧНИ ТРАВМИ СЛЕД РАКЕТНИТЕ УДАРИ НА ИРАН (ВИДЕО)

 

 

Подобна забрана влезе в сила в САЩ през 2015 година.

 

 

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции