<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58070" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има достатъч...

Има 7 нови случая на заразени с коронавирус, съобщи Бойко Борисов (видео)

13 Март 2020
0 7302

Още седем нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани у нас през днешния ден. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет след извънредното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов. Така общо положителните проби за COVID-19 в страната стават 30.

Има достатъчно хранителни стоки, няма място за паника, увери министър Десислава Танева (видео)

Част от заразените са контактни на вече установени заразени. 62-годишен пациент е пътувал до конференция в Брюксел. Друг е бил на ски в Австрия. Всички заразени са над 40 годишна възраст. Част от установените са под домашна карантина.

В режим на 14-дневна карантина минават и всички, пристигащи от Испания.

Има 7 нови случая на заразени с коронавирус, съобщи Бойко Борисов (видео)

“Много спорове имаше за затваряне на моловете. Според мен моловете, банковите клонове, аптеките не бива да бъдат затваряни. Целта на тази заповед е да намалим контактите на хората. Трябва да останат доставките до офиси и домове на храна от ресторантите, за да не се струпват хората на едно място. Имаме запаси, имаме огромни количества и нищо не налага да се купуват по 40 бутилки олио. Това ми е съветът”, каза още Борисов.

До 29 март в цяла България ще работят само хранителни магазини, аптеки и дрогерии

Относно затварянето на училищата и университетите, ще бъдат използвани каналите на БНТ от вторник да се преподава на отделните класове и да вървят учебните процеси, уточни Борисов.

“Имаме шанс и можем да се справим с кризата. Нашите заповеди не са Конституция или Библия, че да не могат да бъдат променяни в хода на развитие на ситуацията през следващите дни”, каза оше премиерът.

“САЩ и Япония въведоха извънредно положение, виждате, много по-големи държави от нас предприемат мерки. По 1-2 пъти на ден обясняваме всяка една мярка какво цели. Тези, които мислят, че това не са адекватни мерки, да видят какво се случва и по другите държави”, коментира Борисов.

Контролът по изпълнение на заповедите ще се извършва от МВР и РЗИ, съвместно с общините.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции