<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57351" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Кантард...

Ислямисти хвърляха камъни и обувки по жени, отбелязващи 8 март (видео)

09 Март 2020
0 3408

В пакистанската столица Исламабад ислямисти хвърляха камъни, обувки и пръчки по жени, докато те минаваха по улиците в неделя, за да отбележат Международния ден на жената, пише Daily Mail.

Жени и мъже се присъединиха към събитието в Исламабад, което е известно в страната като Aurat March – урдуската дума за жените.

Ислямисти хвърляха камъни и обувки по жени, отбелязващи 8 март (видео)

Десетки мъже и жени от местни войнствени групи пък организираха контрамитинг точно до мястото на похода на жените. Офицерите блокираха ислямистите, когато се опитаха да пробият кордона.

Ислямисти хвърляха камъни и обувки по жени, отбелязващи 8 март (видео)

Според един свидетел, те хвърляли камъни, тухли, тояги и обувки към участниците в шествието.

След миналогодишното събитие организаторите заявиха, че са изправени пред нежелани реакции, включително заплахи за убийство и изнасилване.

Демонстрациите в други части на страната бяха проведени мирно на фона на засилени мерки сигурност.

Съдът в източния град Лахор позволи походът там да се проведе при условие, че организаторите и участниците се придържат към “благоприличие и морални ценности”.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Hristiyana Marianova

    10 Март 2020

    По един куршум на всеки мангал посмял да хвърли!! Не стига, че жените са им слуги и робини и ги взимат за разплодни крави, не стига че самите те още ходят на 4 крака, ами и се налагат над такъв ден и то с нападки.. Смърт бее, смърт!

Реакции