<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59608" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мачът Аталанта-Валенсия за ШЛ е бил “биологична бомба” за заразата от коронавирус в Италия и Испания, твърди кметът на Бергамо

26 Март 2020
0 870

Кметът на Бергамо Джорджо Гори определ мачът от Шампионска лига между “Аталанта БК” и “Валенсия” като „биологична бомба“, тъй като според него е причината за разпространението на коронавируса в Италия и Испания.

Мачът Аталанта-Валенсия за ШЛ е бил &#8220;биологична бомба&#8221; за заразата от коронавирус в Италия и Испания, твърди кметът на Бергамо

“Аталанта БК” бе домакин на “Валенсия” на стадиона “Сан Сиро” на 19 февруари, като 44 000 фенове подкрепиха съответните страни в Милано. Гори смята, че мачът е един от основните фактори, поради които Бергамо е най-тежко засегнатата провинция в страната, с 6 728 потвърдени случая.

„Мачът беше биологична бомба. По това време не знаехме какво се случва. Ако вирусът вече е циркулирал, то четиридесетте хиляди фенове, които са били на “Сан Сиро”, са били заразени. Никой не знаеше, че вирусът вече е сред нас.

Мнозина са гледали играта на групи и е имало много контакти между феновете същата вечер. Вирусът с лекота е преминал от човек на човек“, написа той в публикация във “Фейсбук”.

“Аталанта БК” играеше мачовете си от Шампионската лига на стадиона “Сан Сиро” в Милано, защото техният стадион се ремонтира.

Феновете им, разбира се, са се върнали обратно в Бергамо от Милано, след като отпразнували впечатляващата си победа с 4:1, а феновете на “Валенсия” също най-вероятно са разпространили вируса след завръщането си от страната.

Мачът Аталанта-Валенсия за ШЛ е бил &#8220;биологична бомба&#8221; за заразата от коронавирус в Италия и Испания, твърди кметът на Бергамо

За момента в Италия има повече смъртни случаи от всяка друга страна, въпреки че пандемията започна в Ухан, Китай. Испания вече също изпреварва Китай, като смъртността там нараства с тревожна скорост.

Местен лекар от Бергамо подкрепи тезата на Гори.

Той бе цитиран от журналиста Пади Агнеу, който заяви, че един от старшите лекари в болницата “Джовани XXIII” в Бергамо е убеден, че въпросният мач е била биологична бомба, разпространила вируса.

„Това, което се е случило е, че 40 000 фенове на “Аталанта БК” са пътували заедно, имали са близък контакт и са празнували след победата, като след това се върнали у дома.

Нещото, което не са разбрали е, че много от тях са били заразени, тъй като към онзи момент, не е имало нито една смърт в Италия. Три седмици по-късно в Бергамо за една седмица умряха 3,033 души. Много експерти смятат, че страшно много от тези хора са били преносители, а много от тях живеят с по-възрастни роднини, които впоследствие са починали“, цитира Агнеу.

Мачът Аталанта-Валенсия за ШЛ е бил &#8220;биологична бомба&#8221; за заразата от коронавирус в Италия и Испания, твърди кметът на Бергамо

Отборът, основан в Бергамо, вече е в карантина, тъй като вратарят Марко Спортиело е тестван положително за коронавирус. Междувременно миналата седмица говорител на “Валенсия” заяви, че повече от една трета от играчите на отбора и треньорския щаб са тествани положително за вируса след двубоя в Италия.

Професионалният футбол в цяла Европа също е спрян за неопределено време поради пандемията, като Европейското първенство също бе отложено с 1 година.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции