<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68963" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пребитият от ...

МВР показа кадри с агресия от страна на протестиращи спрямо полицаи (видео)

11 Юли 2020
0 3889

МВР разпространи кадри, на които се вижда агресия от страна на протестиращи спрямо полицаи, предаде bTV.

Преди това министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че ще се направи проверка на ситуацията с пострадалите демонстранти.

Полицаи в София пребиват задържани протестиращи в камионетката си (видео)

“Бяхме инструктирани многократно да не се превишават полицейски правомощия, да се спазва дистанцията така, че да не допуснем сблъсък между двата протеста”, казаха тримата полицаи, които бяха ранени на протестите.

Един от тях е със счупени пръсти, другите са с рани по лицето.

Те споделиха още, че срещу тях са хвърчали стъклени бутилки, предмети и камъни.

“До последно полагахме усилие да не използваме физическа сила. Именно за да не се нагнетява обстановката, не бяхме и с по-тежко оборудване – сред протестиращите имаше жени и деца. Ситуацията се промени, когато сред протестиращите се появиха групи, които явно търсеха агресия и започнаха да мятат бутилки с вода по нас, предмети, някои пръскаха със спрей. В този момент трябваше да използваме сила, но независимо от това до последно държахме да няма наранени хора”, обясниха още пострадалите мъже от органите на реда, охранявали протестите.

Организират извънреден протест в София заради полицейското насилие

Тази вечер в София се провежда извънреден протест, свързан с полицейското насилие от последните дни. Той е под надслов “Да защитим демокрацията от ботушите на властта”.

Полицаи в София пребиват задържани протестиращи в камионетката си (видео)

След протестите в София снощи се появиха видеа, които разкриват бруталното отношение на униформените към демонстрантите.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции