<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68953" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев: ...

Пребитият от полицаите младеж е студент по право в Хага

11 Юли 2020
0 10428

Двама мъже са приети в столичната болница “Пирогов” след протестите снощи, пише OFFNews. Те са настанени в неврохирургията и са с мозъчно сътресение, но без опасност за живота. 

Пострадалите са на 21 и 29 години. Няма нито един починал, както се твърди в социалните мрежи, уверяват от лечебното заведение. 

Според изданието, по-младият мъж е същият, който в клипове, разпространени в интернет, е нападнат от полицаи.  Пред “Евродикоф” се включи бащата на единия от пострадалите – Евгени Марчев и разказа, че синът му учи право в Хага.

This image has an empty alt attribute; its file name is %D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B9-02-1.jpg

Полицаи в София пребиват задържани протестиращи в камионетката си (видео)

“Не е нападал полицията. Извлечен е и пребит. Закарали са го в Трето районно. Разбрахме, че е много зле. С много молби пуснаха жена ми, която е хирург. Тя се върна потресена – целия в белези и кръвонасядания. Настоявахме да бъде взет с линейка. Пратиха ни в СДВР. Там казаха да, добре. Върнахме се в Трето районно. Никаква линейка не пратиха. Едва тази сутрин го закараха в “Пирогов”. С тежко комоцио е. Жена ми е съсипана. Това е огромна травма и унижение”, каза още Марчев.

Други трима са прегледани заради рани и контузии и са освободени за домашно лечение. 

Организират извънреден протест в София заради полицейското насилие

А тази вечер в София ще се проведе извънреден протест, свързан с полицейското насилие от последните дни.

Той е под надслов “Да защитим демокрацията от ботушите на властта” и ще започне в 17 ч. от площада пред Министерски съвет.

Във видеото по-горе можете да си припомните ужасяващи кадри от късните часове на снощния протест в София, които се появиха в социалните мрежи.

This image has an empty alt attribute; its file name is Полицаи-побой-01.jpg

На тях се вижда как множество полицаи са се заели да изтеглят един по един протестиращи уж “на скришно” зад колоните на Министерски съвет и да прилагат сериозна агресия спрямо тях.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Дейвид Димитров

    12 Юли 2020

    И какво като е студент от Хага, може да прави каквото си иска ли, каква е разликата от студент от Хага и студент от медицинския колеж.

Покажи всички Скрий

Реакции