<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68923" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кордон от сим...

Сблъсъци на плажа “Росенец, арестуваха Иво Мирчев, напрежението расте (видео)

11 Юли 2020
0 6843

Организаторите на масовото ходене на плаж, начело със съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов, не бяха допуснати от полицията в парк „Росенец“, предаде bTV.

Сблъсъци на плажа &#8220;Росенец, арестуваха Иво Мирчев, напрежението расте (видео)
Сблъсъци на плажа &#8220;Росенец, арестуваха Иво Мирчев, напрежението расте (видео)

От полицията обясниха, че целта е да не се стигне до сблъсъци на етническа основа, защото в близост до лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган вече имало летовници – симпатизанти на движението, пристигнали още снощи.

Кордон от симпатизанти на ДПС не допускат лодки да акостират на плажа „Росенец“ (видео)

Поддръжниците на ДПС се събраха в района рано сутринта, преди да започне насроченият за 11 ч. протест под надслов „масово ходене на охраняем плаж“. Няколко хиляди души от цялата страна се събраха, за да подкрепят своя почетен председател.

Сблъсъци на плажа &#8220;Росенец, арестуваха Иво Мирчев, напрежението расте (видео)

Стотици симпатизанти на ДПС се струпват в района на „Росенец“ (видео и снимки)

This image has an empty alt attribute; its file name is screenshot.1-14.jpg

Христо Иванов реши да измести протеста си пред общината в Бургас, а след това заено с кмета на Бургас Димитър Николов се върнаха в парка. В 12 ч. протестиращите от инициативата решиха да пробият кордоните от полицаи, за да стигнат до плажа.

Протестът на Христо Иванов от парк „Росенец“ се мести в Бургас (видео)

Иво Мирчев от „Демократична България“ беше задръжан и отведен от полицията. Той бе проснат на земята и му бяха сложени белезници, след което бе отведен.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции