<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59267" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Когато вече н...

Метрото в Лондон е претъпкано с хора в първия ден от националната карантина (видео)

24 Март 2020
0 1844

В първия ден на националната карантина заради коронавируса във Великобритания се появиха снимки и клипове на препълненото с хора метро в Лондон, пише The Independent.

Във вторник сутрин кметът на Лондон Садик Хан заяви, че само хора, които трябва да бъдат на работа, като медицинските лица, е добре да използват обществения транспорт. Той призова останалите граждани да останат по домовете си и да не пътуват никъде, ако не е наложително.

На кадрите обаче се виждат пътници, които са буквално натъпкани във влаковите мотриси. Всички те стоят на сантиметри разстояние един от друг, по-малко от 12 часа, след като премиерът Борис Джонсън обяви още по-строги мерки за справяне с вируса в Обединеното кралство.

Министър-председателят каза, че хората могат да излизат само ако отиват до магазина или до аптеката, както и до работа, която не може да се върши от къщи.

Всеки, който се нуждае от медицинска помощ или се грижи за уязвим човек, също има право да напуска жилището си. Правителството заяви, че ще спре всички събирания на повече от двама души на едно място, освен на хора, които живеят заедно – като родители, които излизат с децата си.

Скандал в полет от София за Лондон, по настояване на българи англичани бяха свалени от самолета (видео)

Парковете ще останат отворени, но общите места в тях, като детски площадки и спортни игрища, ще бъдат затворени. Църквите ще бъдат затворени с изключение за погребения, на които присъстват само най-близките.

Смъртните случаи в Обединеното кралство достигнаха 335 в понеделник, докато потвърдените случаи на заразяване нараснаха до 6 650.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции