<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42610" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТИР падна от 7...

Момченце с желание да бъде момиченце (видео)

21 Ноември 2019
0 3218

Лактейша е дивата на дивите, за която можеш да се сетиш.

Свикнали сме драг-кралиците да са мъже, но не и в случая.

Немис е 8 годишно момче,

което се преобразява на драг-кралица с името Лактейша.

Немис: Нося дрехите на сестра си от 3 – 4 годишен.

Дори като бях на 2 танцувах наоколо в розова рокля и подобни аксесоари. Така че, мисля че нося Лактейша в себе си, откакто съм се родил.

След подобно признание, всеки родител би се запитал, как ще реагира, ако собственото му дете, изяви подобни наклонности.

Джесика – майка на Немис

Просто искаме нашите деца да изразяват себе си, така както се чувстват – с уважение, защото те са добри деца. Друго не ни интересува.

Немис: Обичам да танцувам и да се изявявам пред публика, и не само обичам, а обожавам да се обличам в женски дрехи!

Къде обаче е границата между детската прищявка и задоволяването ѝ?

Майката на Немис продължава разказа си: Когато беше 2 годишен дойде при мен с обици с Г-н Картофчо и ме помоли да го гримирам. Така че го направихме на малка драг-кралица, направихме му и фотосесия, за която той позира с муцки и гримаси, и беше много сладък. И всеки път когато поиска да е с грим, аз просто го гримирам.

Немис има и предпочитания за грима: Малко тъмно и малко бледо, и после малко руж. Искам естествен контур.

Питаме се и къде е нужно родителят да се намеси и обясни на детето си, че не всичко, което е на показ в обществото, може и трябва да се копира.

Разказът на Джанет за сина ѝ продължава: Когато беше на 7 започна да гледа Шоуто на Ру Пол за драг-кралици и тогава според мен той видя, че това е вид изкуство, където хората могат да бъдат каквито си искат и именно тогава той реши, че ще бъде драг-кралица за цял живот.

Преди се наричаше Прасковка Срамежливка, на името на друга драг-кралица и едва от няколко месеца започна да се казва Лактейша.

Сестра му избра това име за него.

Немис е категоричен: Лактейша е дива през цялото време. Аз съм дивата – ти не си! Единствената истинска дива тук съм аз.

А ние изпитваме неудобство не от видяното, а от изкуственото поведение, което това дете демонстрира. Както и от заучените фрази, които са го формирали.

Немис споделя още: Познавам хора, които биха искали да отидат при родителите си и да им кажат, че искат да станат драг-кралици, но се страхуват, че техните ще реагират с: „Та ти дори не знаеш какво значи това.” Не смятам, че хората трябва да осъждат какво правят другите хора.

Майката на Немис, обаче не крие, че се чувства преизпълнена с гордост, че детето ѝ изразява себе си, показвайки се на света, и е толкова добре приет.

Дали обаче едно дете има опита и познанието само да направи подобен избор?

Немис продължава с разсъжденията: Ти се срамуваш, заради хората които не искат да правиш определени неща, но трябва да ги прескочиш и да си кажеш: „ОК, не те чувам, ще правя това, което си искам.”  И това е нещото, което искам да правя.

Лактейша не знае, но ѝ предстои голяма изненада.

Появява се Вивейшъс.

Участничка в Шоуто на Ру Пол, сезон 6

Висейшъс: Съветът ми към теб е да продължаваш! Научи си добре песните. Дай на публиката лице, дай ѝ хореография. Дай ѝ цялата си енергия. Те ще запомнят завинаги твоята енергия.

Левият крак напред.

Изпъчи гърди, вдигни глава.

Когато си обръщаш лицето към тях, завърти го все едно правиш дъга и ще се получи прекрасно.

Заради хора като теб съм тук.

Ти си моят заместник и ти ще бъдеш прекрасен в тази роля!

Много ще се забавляваш с това и то ще те отведе на много чудесни места!

За разлика от децата, възрастните би трябвало да могат да правят разлика между реално и нереално, и къде започва или свършва една роля.

Немис-Лактейша, споделя с Вивейшъс: Взимам уроци по мода и позиране.

Вивейшъс: Оу, уроци по мода и позиране?! Та ти, когато станеш на 12 вече ще си оръжие за масово поразяване!

Когато детето започне да спекулира с нуждата от внимание и фокусът на родителската подкрепа се измества в угаждане, поразяването е сигурно, само че върху детската психика.     

Немис- Лактейша:  Много хора ме питат дали ще си остана драг-кралица завинаги и отговорът ми винаги е един и същ. Вероятно! Надявам се все още да съм драг-кралица, но ако не съм няма да е проблем. Но истински се надявам да съхраня Лактейша в себе си за цял живот.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции