<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=33839" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фирми по схем...

На ревизия за магазин, който не притежаваш

18 Декември 2018
0 23608

Към нас се обърна млада жена, която от години живее и работи в Англия, но е станала жертва на злоупотреба с лични данни в България. През 2015 г. тя закупува апартамент във Варна с брокера Таньо Марковски, който й продава жилище на негови роднини.

 

 

 

За нейна изненада, през тази година служител на НАП – Варна се свързва с нея чрез съобщение в социална мрежа, за да я уведоми, че има издадена заповед за ревизия. Причината е  получаването на нейно име на редица наложени платежи от куриерска фирма и съответно натрупаните данъчни задължения за период от повече от 2 години.

 

 

Оказва се, че друго лице е въртяло търговия с дрехи чрез онлайн магазин, използвайки личните данни на момичето в офисите на куриерската фирма.

 

 

След като започва разследване по случая, момичето попада на снимки в социалните мрежи на брокера Таньо Марковски и неговата жена. Служител на същия офис на куриерската фирма, от който биват изпращани стоките към клиентите, потвърждава че това е жената, която се е представяла за Вероника Цолова.

 

 

Нашата репортерка Виктория Симеонова влиза в ролята на частен детектив и тръгва по следите на заплетената схема, в която голямо количество стоки са продадени с фалшиви лични данни и без да бъдат заплатени данъци за това.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции